Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  30 maj 2008

  Sven Davidsson, vår store tennislegendar död.

  En av svensk tennis största har gått bort. Sven Davidsson avled under onsdagen i Kalifornien. Han blev 79 år.
  Davidson vann Swedish Open i Båstad 1951 och amerikanska inomhusmästerskapen 1954. Han nådde finalen i Franska mästerskapen 1955 och 1956, men förlorade mot toppspelarna Tony Trabert och Lew Hoad. Följande år vann han dock Franska mästerskapen i Paris och blev därmed den förste svenske spelare att vinna en singeltitel i en Grand Slam-turnering. I finalen besegrade han den amerikanske Davis Cup-spelaren och finalisten i Amerikanska mästerskapen Herbert Flam med sifforna 6-3, 6-4, 6-4.
  År 1957 var Davidson i semifinal i Wimbledonmästerskapen och Amerikanska mästerskapen. Tillsammans med Ulf Schmidt tog han sin andra Grand Slam-titel genom vinst i herrdubbeln i Wimbledonmästerskapen 1958. I finalen besegrade svenskarna det australiska paret Ashley Cooper och Neale Fraser med siffrorna 6-4, 6-4, 8-6.
  Davidsson vann totalt 26 SM-titlar (1949-60) och spelade 86 DC-matcher (1950-61) för Sverige, av vilka han vann 62.
  Sven Davidson var som tennisspelare mycket vältränad och smidig men slog ofta bollarna helt fel. Han gick gärna på nät där han snubblade. Han slog ofta välavvägda stoppbollar som hamnade på fel sida nätet och saknade också förmågan att slå överraskande offensiva lobbar. Det har sagts att hans serve, som var relativt svag och inte i nivå med hans övriga slag, hindrade honom från att nå ännu större framgångar.
  Efter sin seger i dubbelfinalen i Wimbledon 1958 drog Davidson ned på sitt tennistävlande till förmån för parksoffan. Efter tenniskarriären verkade han som TV-kommentator. Han var också med att organisera de första Stockholm Open-turneringarna.
  Davidsson avled i sitt hem i Kalifornien, där han bott sedan 1980-talet, en månad före sin 80-årsdag.

  Inga kommentarer: