Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 maj 2008

  Speldjävulen fångad på bild.


  Speldjävulen drar i gång en speciell sorts aktivitet i hjärnan hos den som är spelberoende. En tärning eller några spelkort räcker för att väcka begäret. Men det finns mediciner som kan hjälpa till att hålla djävulen i schack. Begäret är så starkt att det känns i hela kroppen. Och det lämnar synliga spår i hjärnan. Med hjälp av en magnetkamera har amerikanska forskare för första gången kunnat se vad som händer i huvudet på en spelberoende människa som börjar tänka på att satsa pengar. Speldjävulen har helt enkelt blivit fångad på bild!
  Det är skönt att man sällan anfäktas av denne dystre figur. Däremot åkallade jag i vredesmod divetse mörka makter när jag på en teve på stan såg hur Tomas Johanssons tennismatch mot ett blåbär utvecklade sig. Visst har jag en dator med mobilt bredband men den lämnades därhän i hemmets lugna vrå! Hade gått att tjäna lätta pengar på Johansson och oddskurvan på matchen måste ha sett ofattbart lönsam ut.
  Och oljepriset slår nya rekord varje dag och närmar sig raskt 130 dollar per fat! Blir säkert värre än så vad det lider. Och börsen rasade idag och det kommer att bli värre där också. Helt klart bättre att ägna sig åt spelbörsen i lugn och ro och överlämna fondbörsen och den typen av casinon till männsikor som alltför ofta hemsöks av speldjävulen!


  Inga kommentarer: