Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  21 maj 2008

  Manchester United-Chelsea


  Låter tennisen gå lite på sparlåga den här veckan som en uppladdning inför Paris som startar på söndag. Tänker givetvis investera i dagens stora begivenhet i Moskva, den stora fotbollsfinalen. Mina större pengar hamnar på oavgjort och på överspel (> 2 mål). Överspelet ger nästan 3 i odds vilket måste anses hyfsat. Det är till och med omsatt 200 k på om det ska bli ett jämnt antal mål eller inte. 1,9 på jämnt just nu! Är annars ett intressant matematiskt problem vad rättvisa odds borde ligga på denna typ av spel på ett fotbollsresultat. Problemet är inte av trivial natur ens på det teoretiska planet och jag ska presentera lösningen här på bloggen när jag får tid eller kanske snarare intresse för att ta fram den. Vore det större likviditet på denna marknad skulle jag snabbt undersöka saken mera i detalj och investera när oddsen inbjöd till detta. Handeln på fotbollsmatcher är annars mycket intressant i sig på grund av den stora omsättningen och på att man ofta ser märklig oddssättning. Säkert en och annan oddshandlare som lever gott även där precis som här bland tennisentusiasterna!
  Märkligt nog är inte Chelsea favorit bland ryssarna. Dessa vill i huvudska ha rödklädd seger. Det beror tydligen på att maffiabossen och Chelsea ägare Roman Abramovich inte är vidare populär på hemmaplan. I svenska pengar lär denne driftige man ha stulit ihop cirka 100 miljarder.
  Tennis är uppenbarligen änglalik i jämförelse trots utredningen av 45 uppgjorda matcher som pågår. Vad är Oscar H, Nikolay D och de andra jämfört med stenrika ryska maffiabossar? Om inte änglar så kanske små snattare i jämförelse.


  3 kommentarer:

  Anonym sa...

  Otroliga bilder som du skakar fram...

  MR MEKONG! sa...

  Tack! Passar till den otroliga match det blev!

  tolfte spelaren sa...

  United for ever!