Mekongs Twitter!

Twitter Updates

    Följ Mekong på Twitter
    Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

    15 april 2008

    Om den svåra konsten att röja minor.


    Att agera på spelmarknaden är lika känsligt som att manövrera sig fram genom ett minfält. Minsta oförsiktighet straffar sig snabbt. Misstänksamhet och tålamod är en oundgänglig dygd för en säker passage genom myllret av dessa slumpens dödsänglar som under likgiltig tystnad väntar på att utdela ett förödande slag mot den skarpsinnigaste överlevnadsstrategi.
    En del av minorna som måste undanröjas på spelbörsen består av Betfairs vinstprocent. Man tar upp till 5 % av alla aktörers nettovinster. Hur stor del av omsättningen detta blir är svårt att veta på grund av livehandeln men en kvalificerad gissning kanske ligger kring 1 %. I snitt försvinner alltså 1 % av spelkollektivets kapital varje dag. Det är den summan som marknadens aktörer måste tillföra för att hålla uppe oförändrad omsättning! Hela spelkapitalet omsätts alltså på cirka 100 dagar enligt detta scenario, eller med andra ord är hela ursprungskapitalet borta och har ersatts med ett nytt! Ur spelarens synvinkel är detta mycket bra siffror för på tex trav och lotto handlar det om ett par veckor för att denna cykel ska fullbordas!
    På spelbörsen som då främst handlar om Betfair sker även ett flöde av kapital till den kategori handlare som i det långa loppet tjänar pengar. Jag har ingen aning om hur stort detta flöde är men att det kanske även här handlar om 1 % av omsättningen eller i den storleksordningen är nog ingen dålig gissning! Jag har nämnt förr att det skulle förvåna mig högeligen om denna kategori handlare är i närheten av 1 % av totalen.
    Stämmer mina antaganden måste alltså mer än 99 % av alla aktörer på Betfair tillföra nytt kapital till marknaden varje dag som motsvarar 2 % av den totala omsättningen för att göda jätten Glufsglufs (Betfair) och alla de handlare som i långa loppet lyckas manövrera sig skadefria genom minfältet! Jag kan ha gissat fel men inte mer än nån procent hit eller dit!

    Minerade platser av värre slag än de på Betfair:
    1. Egypten 23 miljoner minor utplacerade.
    2. Iran 16 miljoner
    3. Angola 15 miljoner
    4. Irak 10 miljoner
    5. Afghanistan 10 miljoner
    6. Kambodja 10 miljoner
    7. Bosnien 3 miljoner
    8. Rwanda 250.000
    Totalt 110 miljoner i 64 länder!
    En gång i norra Thailand på 80-talet var jag bara 100 meter från när en elefant trampade på en stridsvagnsmina. Den händelsen är faktiskt värd ett eget inlägg på bloggen nån gång framöver! Vad är väl spelminorna på Betfair i jämförelse!

    9 kommentarer:

    Anonym sa...

    johannes verkar ha tillfört marknaden ganska mycket den senaste tiden...

    MEKONGS BLOGG sa...

    Man undras ju lite! Han skriver inte mycket nuförtiden mer än att han har det motigt!

    Anonym sa...

    jag tror på att vårda sin spelkassa, har för mig att du någon gång skrivit att du har 2% av spelkassan i maxinsats, det är nog ganska sunt, om man är en vinnare i längden så hinner då "oturen" ge sig innan man är nere på noll. Med 50 tkr i maxinsats så ska då spelkassan vara 2,5 milj, kanske möjligt?

    om man är som jag, en förlorare i längden, då tar det åtominstone ett bra tag innan man måste pynta in mer!

    På lördag börjar drabbningen i sheffield :-)

    MEKONGS BLOGG sa...

    2% på livehandel, annars 1 % per objekt! Extremt viktigt budord att ha en limit av den typen! Ska bli kul med snookervm!

    Anonym sa...

    Hej!
    Var någonstans följer du resultaten när du tradar tennis live?

    MEKONGS BLOGG sa...

    http://www.atptennis.com/1/en/home/
    Finns en länk där till livescore!

    Anonym sa...

    Tack för de grymma spelen idag/igår! Uppskattas!

    MEKONGS BLOGG sa...

    Tackar! Det kommr att fortsätta så men med en del bakslag på vägen!

    Anonym sa...

    Betting är ju ett maraton och inget 60-meterslopp så dina tips kommer fortsätta följas oavsett hur många bakslag det blir. Härligt att se en gratis blogg som ger avkastning!
    När folk börjar ta stora pengar för att tipsa om spel tycker jag det ger ett väldigt oseriöst intryck.