Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  04 juni 2009

  Fiat Aurum.

  • Idag går guldjakten vidare på tennisbanan. Vi har semifinaler bland damerna och det torde inte bli favoritfall i någon av uppgörelserna. Det är bara att bevaka tillställningarna i fall det oväntade inträffar. Att Kuznetsova vinner med 2-0 står just nu i 1,92 och ställt mot själva vinstoddset på 1,36 är det inte helt oävet. Något lågt men icke skamligt lågt. Finalen på lördag lär hur som helst bli intressant och jag tror starkt på K vid en eventuell final mot Safina.
  • Swedbankaktien har så här långt rört sig i intervallet [36,30:41,20]. Volatiliteten är stor och omsättningen enorm, 28 miljoner aktier så här långt! Det är fascinerande att så många investerare tycker att swedbankaktier är det finaste man kan köpa på sig just nu! Det kan ju inte bara vara daytraders som går in och ur detta "värdepapper"! Förmodligen är det förvaltare av andra männsikors pengar som agerar och en massa naiva men giriga lycksökare som räknar med snabba cash! Jag är själv titt som tätt daytrader på fondbörsen men nån måtta får deta vara på risktagandet.
  • Annars är det fascinerande vilken fruktansvärd deflationsmedicin som Sverige med Anders Borg i spetsen, EU och IMF påtvingat våra 3 grannländer i Baltikum. Utan devalvering kommer denna dödliga svältkur att leda till ofattbar misär. Det är inga överord. Välfärden kommer att försvinna, skolor och sjukhus läggas ner osv. Senaste uppgiten är att mer än hälften av sjukhusen i landet kommr att läggas ner. Tänk hur det skulle gå i Sverige om man gjorde likadant! Tusentals människor kommer att dö för att rädda SEB och Swedbank. Mycket blod kommer alltså att flyta i detta finansiella krig och de ansvariga bankirerna bara rycker på axlarna. Dessa ansvariga missdådare lär inte få skaka galler eller ens bli av med sina feta pensioner!

  Inga kommentarer: