Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  13 maj 2009

  Onsdagens affärer.

  • Jag har äntligen bunkrat upp 1000 glödlampor. Jag har förmodligen reserver för resten av livet, om jag inte flyttar in i ett slott förstås, nu när EU ska göra livet surare för oss alla genom att förbjuda vissa lampor. Alla starka argument mot att förbjuda våra gamla kära glödlampor finn i inlägget från 26 januari.
  • Guldpriset visar styrka och har passerat 925 dollar. Kommer att visa än mer styrka ju sämre tiderna blir. Det hindrar inte att priset kortsiktigt kan besöka 800 dollar före 1000 även om inga trender pekar i den riktningen.
  • EU dömer Intel till 1 miljard euro i böter för att ha brutit mot konkurrensreglerna. Förmodligen är det vad Europa behöver, en ekonomisk konflikt med USA, för detta blir inte populärt på andra sidan Atlanten.
  • Nu börjar varningarna för inflation och stigande räntor komma! Det är dock alldeles för tidigt för det. Både i Sverige, Kina, Japan råder det officielt deflation och i USA är deflationstrycket enormt inom många områden av ekonomin. Den nuvarande kräftgången fortsätter länge än!
  • "Man ska inte tro att man kan expandera sig ur problemen, utan man ska spara sig ur problemen, minska sina lån". Kloka ord från Erik Penser.

  5 kommentarer:

  Anonym sa...

  Dollarn har tappat 7-10% senaste veckorna mot sek o Euron, samtidigt som deras långa räntor börjat leta sig uppåt. är detta början till den slutliga kraschen i dollarn och amerikanska statspapper, mån tro?

  AL

  teo813 sa...

  swedbank 10% ner idag, you make my day mr mekong!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det är lurigt med räntor och dollar eftersom man trycker ut nya pengar i systemet som kortsitkigt kan ändra på förutsättningarna. Förr eller senare kommer kraschen givetvis!

  Mikael sa...

  Hängde också på din swedbank-warrant igår. Förvisso ett rejält långskott, men det ska bli intressant att följa händelserna under sommaren.

  MEKONGS BLOGG sa...

  OK!