Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  09 maj 2009

  Mekongs lördagsblandning inget för kräsmagade! Fotoblogg från Siam.


  I Thailand är ingenting någonsin vad det synes vara, och det på både gott och ont. På alla nivåer är det mesta sällsynt dubbelbottnat och svåråtkomligt. Det tar ett halvt liv att i gynsamma fall inse detta faktum.
  Detta är bilder från när man sista gången använde halshuggning som avrättningsmetod i Thailand. Han hette Boonpeng Heep Lek och straffet verkställdes den 19 augusti 1919. Lägg märke till "blodtrycksfallet" på bild 2. En utfärdad dödsdom medelst svärd godkändes alltid av kungen. Så här gick det till.
  • Före själva avrättningen straffades fången med 3 x 30 piskrapp.
  • Fången serverades sista måltiden.
  • På avrättningsplatsen placerades fången i sittande ställning med bägge benen rakt framför sig och bands fast i en påle. Ibland var händerna fria så fången kunde hålla i en rituell blombukett.
  • Fångens öron och mun fylldes med lera.
  • En av bödlarna utförde en rituell dans med sitt svärd framför fången. När fången ansågs lugn till sinnes högg den andre bödeln av huvudet från en mer diskret position.
  • Efter avrättningen höggs bägge fötter av för att kunna befria fången från fotbojorna.
  • Hela kroppen höggs i bitar och serverades åt gamar och kråkor.
  • Huvudet placerades på en påle för allmän beskådan! Om man har vägarna förbi Bangkok rekommenderar jag starkt ett besök på fängelsemuseet. Det är få turister som hittar dit! Inget för kräsmagade besökare!

  Under det senaste undantagstillståndet i Bangkok gick sakernas tillstånd aldrig så långt som till massakrer och offentliga avrättningar. Annars brukar det vara fullständigt normalt vid "politiska omvälvningar" i detta land". Bilden är från den 6 oktober 1976 och kroppen av en lynchad student skändas!
  På tal om halshuggningar tidigare så lär det vara en och annan politiker som börjat jämföra dagens situation med Paris 1789. Nu när världsekonomin kollapsat fruktar många politiska omvälvningar av revolutionär natur och då kan många som känner sig skyldiga till dagens ekonomiska debacel kanske känna att deras huvuden sitter löst, precis som efter revolutionen 1789!

  Det har alltid rått trafikkaos i Bangkok!

  Det har hänt en hel del med stadsmiljön sedan den här bilden togs!

  Hur illa det än går i världen får vi alla hoppas att det gamla gänget vänsterut inte tar över. Här följer i alla fall den bästa musikvideo som gjorts, egentligen är John Lennons Imagine bättre, som en påminnelse om hur det var en gång i tiden och om hur det kan gå om vi inte ser upp!

  1 kommentar:

  Anonym sa...

  Vad händer med rekordförsöket Mekong. Jag börjar bli orolig att sorgen över branden vid din sjö knäckt dig, och att du gömmer dig backom en back bira.

  Kom igen nu ryck upp dig. Det är långt kvar än.