Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  28 maj 2009

  Baltikum sjunker i Östersjön och drar snart med sig Swedbank.

  • Nu ökar rädslan för en devalvering i Lettland. Och det är troligt att även Estland och Litauen följer efter. Uppgiften att den lettiska centralbanksledningen har inlett diskussioner om en devalvering läckte ut i media tidigare i veckan.
  • Och gårdagens besked om att svenska Riksbanken lånar 100 miljarder kronor för att stärka valutareserven tolkas som en förberedelse för en lettisk devalvering. Alternativet till en devalvering i Lettland är att vänta tills valutareserven är slut och ekonomin försvinner i ett svart hål. Estland och Litauen lär strax följa efter. Enorma belopp av svenska folkets surt förvärvde pengar planeras att föras över till bankirers och aktieägares fickor. Man kommer att dölja detta fatum med skamlösa lögner.
  • Stora förlorare vid en devalvering i Baltikum är de svenska storbankerna Swedbank och SEB. Många bedömare menar att åtminstone Swedbank skulle tvingas till ytterligare en nyemission om kreditförlusterna exploderar i spåren av en devalvering. Själv tror jag på konkurs för åtminstone Swedbank. Anders Borg lär fylla de misslyckade bankirernas fickor med ett berg av guld och kalla det något annat! Jag är redan förbannad. Guld till bankirer istället för fängelse är moralisk bankrutt men så går det till över hela världen numera.
  • Min enda tröst i eländet blir en hög med säljoptioner i Swedbank som köptes häromdagen när aktiekursen var perverst hög! Det är den fortfarande även om den sjunkit tillbaka ner mot 46 kronor.
  • Den svenska kronan har rasat de senaste dagarna som en följd av riksbankens lånekarusell

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Om man ska korta dollarn (och pundet), vad tror du är bäst? kronan känns ju som sagt inte så stabil. Euron?

  Anonym sa...

  råvaruländerna kanske?

  AUD, NZD, CAD

  Anonym sa...

  har mr mek någon dagens skräll i franska?

  Anonym sa...

  Hur går det med ditt spelexperiment att dubbla kassan på en månad ? Uppdatering tack.