Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  27 april 2009

  Tenniscirkusen rullar vidare. Ansiktsmask på!


  Rafa vann igen i Barcelona Svårt att se någon utmanare på grus den här säsongen! Då får han nog skada ett knä eller två.
  Den här veckan drar Rom igång med svenska intessen redan i eftermiddag.
  Damerna spelar även i Tyskland och Marocko!
  bangkok thailand guld guld
  • Robredo (1,38)- Safin (3,6). Marknaden ger inte ryssen stora möjligheter. Själv har jag större respekt för märklige Safin och han borde inte stå i över 3 i odds.
  • Gimeno Traver (2,72)-Youzhny (1,58). Dags för ryssen att ta sig i kragen. Jag satsar på det.
  • Söderling (1,6)-Granollers (2,66). För en gång skull ska jag stötta svensken fullt ut. Inte helt och fullt kanske för utgröning är att rekommendera om han vinner första set! Jag ger inte katalanen "en chans" i den här matchen men ett psykbryt kan drabba svensken när som helst, om han så har 5-0 och 3 matchbollar, så därav snabb inkassering av eventuell vinst!
  • Jamie Cope är min outsider till att vinna VM-kronan i snooker. Han står just nu i 22 gånger pengarna! Först måste han dock passera det hemska hindret John Higgins. Det står 8-8 just nu efter en hyperjämn duell igår. Marknaden har stor respekt för Higgins och han står i 1,61 i odds. Det är fortfarande bokningsvärt! Dramatiken fortsätter 15:30 i eftermiddag!
  • Mexikanska sjukan skrämmer många idag. Ingen vet hur illa det blir eller om det blir något alls. Det tog 25 veckor för spanska sjukan att döda 25 miljoner människor 1918. Det tog AIDS 25 år att döda 25 miljoner människor. Olika virus jobbar i olika takt minst sagt! I Sverige dog 38 000 av spanska sjukan, i Storbritannien 250 000 och i Frankrike 400 000. Av hela jordens befolkning dog 2,5-5 %. Även om den mexikanska sjukan får sämsta tänkbara förlopp i stil med spanska sjukan är alltså oddsen för att klara sig mycket goda (95-97,5 %) för en genomsnittlig individ. Modern sjukvård hjälper inte upp situationen speciellt mycket eftersom hela systemet ganska snart kommer att kollapsa! (Enorma patientflöden och "ingen" vill gå till jobbet!) Förmodligen lär panik och fördjupad ekonomisk depression ta livet av fler än själva sjukdomen. Det som är något oroande är att spanska sjukan var ganska mild och oförarglig i början på pandemin för att senare förvandlas till ett dödligt monster som slukade främst unga och friska individer.

  2 kommentarer:

  Johannes sa...

  Jag måste rekommendera svtplay dokument inifrån om swedbank och andra bankers utlåning i baltikum.
  Nästan så att jag trodde att MrM hade producerat programet;)

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag ligger bara före gammelmedia i rapportering men de brukar komma i kapp förr eller senare!