Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  04 april 2009

  Snooker, tennis och Nordkorea!

  Uppe halva natten för att handla på Murray-Del Potro och upp tidigt för att förbereda semifinaler i snooker. Det är ett tungt liv det här men har man ingen avbytare i tradingrummet är det bara att bita ihop och ta på sig tagelskjortan!
  Ebdon (1,46)-Pettman (3,1) är ett överraskande möte klockan 8:30. Pettman, nummer 48 på rankingen, gör sin första semifinal någonsin på den här nivån. Född 1975 så han har kämpat på länge. Inte heller Ebdon har gjort speciellt mycket väsen av sig på länge. Marknadens oddsättning är vettig och jag handlar inget före match.
  Day (2,34)-Higgins (1,72) har vi i eftermiddag och de här gubbarna är ingen överraskning i en semifinal. Higgins-O'Sullivan igår var en jämn och gastkramande uppgörelse och visade att även dessa gamla rävar kan bli nervösa och missa givna bollar.
  Nu gäller det alltså nummer 6 mot nummer 7 på rankingen. Oddsen borde i mitt tycke vara något jämnare så en peng på Day redan nu är icke förkastligt!
  S Williams (1,37)-Azarenka (3,65), världsettan mot världstian, är en föga övveraskande damfinal i Miami. Tyvärr går matchen 18.30 och då har månadsturneringen i lokala pokerföreningen dragit igång för fullt. Som vanligt kommer jag att spela poker med alltför många öl i kroppen men på den nivån går det att vinna ändå!
  Azarenka förtjänar 3 i odds så det kan vara värt att boka storfavoriten, den bastanta damen, den alltid föga tilltalande uppenbarelsen, som ju minst sagt spelar final på sin egen bakgata!
  guld gold silver guld gold silver
  Lördagsfilmen

  Demokratiska folkrepubliken Korea tänker skicka en hälsning till omvärlden. Nordkorea kommer när som helst att skicka upp en mycket dyrbar fyrverkeripjäs. Priset för denna lär överstiga 500 miljoner dollar. Målet för landet är att framöver förse dylik tingest med kärnvapen. Japan lär inte vara speciellt förtjust i att för tredje gången riskera att utsättas för denna mycket speciella form av uppvaktning! Postgången är i detta fall mycket effektiv och Tokyo nås efter cirka 2 minuter!
  Filmen ovan är annars fascinerande ur många perspektiv! För min del handlar det om den matematiska sidan av saken, om hur extrem ordning uppkommer ur extremt kaos. Matematisk statistik helt enkelt!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Tjena!

  Följer med intresse med i din blogg och gillar vad du skriver. Även om du bevisligen är skicklig förutsätter jag att din självgodhet inte alltid är så allvarligt menad? :)

  Mvh
  Robin

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag är en gammal man med stor självdistans. Jag blandar friskt självironi, humor, handfasta fakta och tomt skryt. Ofta är det helt medvetet som man inte kan skilja det ena från det andra! Jag är väl medveten om att tomma tunnor skramlar mest men ibland är det svårt att låta bli!