Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  02 april 2009

  Mekongs (trend)analyser.  Azarenka-Kuznetsova blev en fin tradingmatch. Det är bara att studera hur oddkurva utvecklade sig under de tre dramatiska seten.

  Dagens snooker.
  Dott (3,5)-Selby (1,37)
  Selby är ostoppbar!
  Aj aj aj!
  Murphy (1,8)-Robertson(2,22)
  "Gratisodds" på Murphy"!
  Det var bättre!

  Dagens tennis
  Kuznetosva (2,84 )-Azarenka (1,55)
  "Gratisodds" på Kuznetsova! "Gardera" 1,01-1,02 med minst 50 000 på båda!
  Murray (1,45)-Verdasco (3,2)
  Jag tror på spanjoren men inte med fantasibelopp! Jag är väl ingen bankir eller!
  S Williams (1,9)-V Williams (2,1)
  Hopplös analys men grundtipset är V.

  Dagens pajaskonster.
  Politiker samlas till möte i London för att dansa regndanser runt ett bål där man eldar med mänsklighetens pengar, aldrig med sina egna. Under flera timmar ägnar man sig åt alla möjliga trollkonster och besvärjelser. De är inkompetenta uppenbarelser med stor förkärlek för meningslöst pladder för sorligt nog kan de icke bättre. Misslyckade män på innehållslösa möten för sorgligt nog kan de icke bättre.

  Dystra budbärare under ledning av Obama som försöker skuldsätta oss alla ända in i helvetets mörker om man ska travestera några väl valda ord från förra veckan.
  Vi får hoppas de lyckas med så lite som möjligt med sina planer. De flesta av dem i London kommer inom några år att ha svepts bort från makten genom folkligt missnöje och egen inkompetens.
  "Och de fattigaste skola vara de lyckligaste. Och för de med penningar skola marken rämna under fötterna och skriken öka i volym med antalet nollor på kontot. Och i Amerika är det miljardärerna på Wall Street som allra ihärdigast och på sina bara knäna gnisslar tänder och desperat ber högre makter (skattebetalarna) om ekonomisk frälsning och syndernas förlåtelse"!
  "The financial crisis is a global problem and one that won’t go away very easily. No matter how much money the Treasury, Fed, ECB, Congress and G 20 throw at the Crisis, the Crisis ends up winning. Simply put, the Crisis is bigger than the system itself"!  thailand, bangkok
  Dagens profetia

  Efter den Stora Kraschen följde den Stora Depressionen, som med skiftande styrka varade i över 10 år. 2011 var BNP nästan 30 % lägre än 2008. Inte förrän 2016 nådde produktionsvolymen i närheten av samma storlek som 2007. Sedan sjönk siffrorna ånyo tillbaka. Ända fram till 2020 var produktionen i löpande priser lägre än den var 2007.

  Mellan 2008 och 2019 föll det genomsnittliga antal årsarbetslösa blott en gång, 2016. År 2011 var arbetslösheten 25 % och 2020 var den fortfarande 20 %.

  2011 hade bostadspriserna halverats jämfört med 2007. Fram till 2016 halverades priserna en gång till för att därefter röra sig sidledes.

  Det svenska valet 2010 vanns knappt av alliansen. 2 partier lyckades ramla ur riksdagen, miljöpartiet och kristdemokraterna. Ett nytt parti, sverigedemokraterna, kom in i riksdagen som vågmästare. Anders Borg ersatte Reinfeld som statsminister. Maud Oloffson, landets första järnlady, tillträdde som finansminister. Mona Sahlin avgick från sitt parti.

  Efter en extremt turbulent valrörelse 2014 bildade moderaterna och sociademokraterna en koalitionsregering. Anledningen var att ett nytt missnöjesparti fått nästan 20 % av rösterna. Partiet som grundats i Holland har svept fram som en präriebrand genom resterna av det gamla EU och nått stora framgångar överallt. Den viktigaste valfrågan 2014 handlade annars om Sverige skulle deltaga i det nya europeiska samarbete som börjat växa fram efter det att EU kollapsat 2010.

  2011 infördes full allmän värnplikt i Sverige, gällande både män och kvinnor. Skälen var ökad oro i vår omvärld och den extrema arbetslöshet som nått 25 %. Man beslöt att omdelebart kalla in 3 hela årsklasser eller över 300 000 personer. Den allmänna värnplikten utvidgades och tjänsgöring kunde förekomma både inom rättsväsende och sjukvård, i princip överallt i den hårt ansträngda offentliga sektorn, som fått känna av extrema besparingar i ett par år redan!

  3 kommentarer:

  Anonym sa...

  Du som tror dig vara så duktig ,Hur ska värdens ledare rädda ekonomin ?Dom är ju idioter enligt dig . Kan inte du resa dit och lära dom ett och annat , då kanske du också får ett arbete.

  MEKONGS BLOGG sa...

  1. Förbjud fractional reserve banking och låt alla skräpbanker gå i konkurs! Lås in alla ansvariga bankirer i fängelse och kasta bort nycklarna!
  2. Förbjud centralbanker att trycka låtsaspengar och skuldsedlar och skapa nya riktiga valutor baserade på guld eller annat handfast värde!
  3. Balansera budgetar och de stora handelsunderskottet i USA.
  Finanskraschen beror på vårdslös utlåning av banker och om politiker tror att de kan lösa detta problem men ännu värre skuldsättning är de inkompetenta.

  Peter sa...

  Mekong,

  "FRB har uppstått genom att sparare istället för att betala för förvaringen, är beredda att låta banken låna ut pengarna man satt in, mot att man får ersättning i form av ränta.

  Ett problem med att förbjuda FRB vore att sparare skulle ha väldigt starka incitament att gå förbi reglerade bankers konton och istället låna ut pengar direkt till låntagare, eller via svart-banker, för vem vill sätta in pengarna på en bank som inte ger ränta, utan tar betalt? Om man går förbi de reglerade bankernas konton så finns inga kapitaltäckningskrav alls längre och systemet blir oerhört instabilt."

  Läs sloped minds kommentar ang FRB på http://slopedcurve.com/roller/makro/entry/om_finanskrisen_och_risktagande