Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  23 april 2009

  Ditt och datt!

  • Swedbanks resultat är bättre än vad jag väntat mig! Förmodligen har man friserat situationen betydligt. Det värsta har inte börjat än vad gäller finanskrisen. Vi är bara i den absoluta början på kreditförlusterna. Sen lever många handlare i en egen fanatasivärld och har hissat upp kurserna på bankaktier till absurda nivåer. Vad gäller Swedbanks bisarra spekulationsäventyr i Östeuropa så är det alla kunder i banken som får betala i första hand. Intressanta synpunkter i detta ämne finns här.
  • Under årets första kvartal köpte svenska staten 136 nya bilar! Inte en enda av dessa var svensktillverkad. Det är Mercedes och Volkswagen som gäller när svenska staten köper fordon.
  • Maria Sharapova tänker göra comeback efter axeloperationen i oktober. Hon ställer upp i Paris och förmodligen i en eller två grusturneringar före det! Hon fyllde faktiskt 22 år i söndags. Hon har inte varit med så länge som man tror.
  • Det mest komiska namnet på ett fotbollslag är chilenska Colo Colo. Jag vann några kronor inatt (50) när laget förlorade med 2-1 mot brasilianska Sport Recife i Copa Libertadores.
  • Konsten att slarva bort 25 miljarder av andras pengar! Länk här!
  • Suwicha Thakhor, 34, har bloggat om den thailändske kungen. Det skulle han inte ha gjort för han har dömts till 20 års fängelse för att ha förolämpat majestätet. Efter att ha erkänt "brottet" reducerades straffet till 10 år! Läs mer här! Den av militären tillsatta regeringen har under 3 månader bedrivit en kamapanj mot den här typen av "kriminalitet", och 4000 hemsidor på nätet har stängts!

  Inga kommentarer: