Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  24 april 2009

  Det är sannerligen hög tid att skicka bankirerna i fängelse!


  På den här bloggen har jag många gånger efterlyst rättsliga åtgärder mot alla de bankirer som förskingrat vårt välstånd, de giriga figurer som förött hela det moderna liv som vi vant oss vid! Nu börjar det juridiska maskineriet så smått att stånka igång i Förenta Staterna.
  Och de som står i skottgluggen är inga mindre än Fedchefen Ben Bernanke och förre finansministern Hank Paulson. Eventuella åtalspunkter handlar om sammansvärjning att begå aktiebedrägeri. Det gäller Bank of America och dess chef Ken Lewis och turerna kring bankens övertagande av Merrill Lynch. Läs mer här!
  Det här är förmodligen bara början på en oändlig rad av processer. Det vore annars märkligt om ingen ställdes till svars för alla de oändligt många miljarder som slösats bort, först av bankirer och sedan av politiker till bankirer.
  Förhoppningsvis kommer den här processen så småningom att nå Europa och Sverige även om vi är mycket bättre på att sopa skurkarna under mattan i vår del av världen. Vår egen Anders Borg blir hjälteförklarad varje gång han skäller på bankerna och opinionsiffrorna stiger. Om han dessutom såg till att alla bankirer som begått brott mot banklagens bestämmelser hamnade inom lås och bom och samtidigt blev av med alla sina tillgångar så skulle han allra minst bli helgonförklarad av svenska folket! Det är bara för regeringen att under stort ståhej tillsätta en grupp av jurister som av riksdagen får stora befogenheter att vända ut och in på varenda bankir och nagelfara vaernda beslut dessa tagit de senaste tio åren och sedan jämföra om dessa står i strid med banklagens och finansinspektionens betsämmelser. Det var ju inte så svårt att ta itu med Carnegie även om ingen skakar galler än!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hej Mekong!
  Lite enkel matte för dig..

  Hur är formeln för ett boka bet..

  Jag vill riska 180 Kr till oddset 1,24... Hur räknar man?-

  Anonym sa...

  Jag kan hjälpa till. Insatsen som ska bokas är 180 kr/0.24 = 750 kr. Bara att dela med oddset-1 alltså.

  Mikael

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack för det!

  Anonym sa...

  tack