Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  07 mars 2009

  Varför finns det pizzabagare i Bangkok?

  När man i stor skala började introducera pizza i Thailand, under 80-90-talet, var det många av oss gamla thailandsresenärer som medlidsamt skakade på huvudet. "Det skulle aldrig funka eftersom thailändare inte gillar ost". Varför blev då Pizza Hut och andra framgångsrika? Man anpassade helt enkelt pizzorna till det thailändska smaksinnet. Tre åtgärder var absolut nödvändiga.
  • Det märkliga skedde att man tog bort osten från pizzarecepten. Otroligt men sant! Ibland tillsätter man väldigt lite ost när det är absolut nödvändigt.
  • Eftersom alla i Thailand är galna i chili kommer det allid med en påse med sådant starkt innehåll!
  • Och sist men inte minst. Man vidtog den fantastiska åtgärden att skicka med ketchup till pizzan.

  Jag har aldrig sett en västerlänning hälla ketchup på en pizza men det är bara att besöka Pizza Hut i Bangkok så går det att studera fenomenet bland österlänningar. Om man nu får för sig att besöka en Pizza Hut i Thailand rekommenderar jag pizzan med "seafood", alltså innehållande bläckfisk och andra godsaker från sjön. Varför gör jag nu denna "fascinerande" kulinariska exkursion? Jo, jag råkade sitta på en Pizza Hut i Bankok en majdag 1992. Solen sken och följande utspelade sig då i denna aldrig tråkiga stad!

  Det intressanta med filmen är inte bara det otäcka innehållet utan även den iskalla person som filmar! Själv var jag aldrig i närheten av någon skottlossning men det dog hundratals den dagen, de flesta studenter, när vissa militärer tyckte det var dags att ta makten i landet. Efter kungligt ingripande förhindrades en extrem upptrappning av "situationen"! Vad jag vet har ingen någonsin ställts till svars för massakern i maj. Den ansvarige generalen lever fortfarande i högönsklig välmåga någonstans i landet.

  4 kommentarer:

  Charlotte sa...

  Hejsan,

  Upptäck ett annorlunda Thailand
  http://thailandliving.se

  MEKONGS BLOGG sa...

  OK! Jag ska kolla!

  Anonym sa...

  Tack för vin tipset. Ska omedelbart inhandla detta på måndag.
  Africanperk

  MEKONGS BLOGG sa...

  Varsågod!