Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  03 mars 2009

  Med Sverige mot avgrunden.

  SEB 30,90 och Swedbank 20,80 är nya färska bottenrekord i modern tid för våra sämsta finansiella korthus. Slutet närmar sig snabbt och detta faktum avspeglar sig i den kraschande kronan där nya bottenrekord också noterats under dagen, 9,22 mot dollarn och 11,60 mot euron, och just nu är klockan 18:40. Kronans och landets marsch mot avgrunden och fattighuset hyllas av vice riksbankschef Lars E O Svensson. I vilket annat land som helst hade denne befattningshavare varit sparkad för länge sen för trolöshet mot rikets ekonomiska säkerhet eller vad man nu ska kallad det! Det är ruskigt att den finansiella inlompetensen når så högt upp i självaste riksbankens ledning
  Idag har jag själv lagt över den sista av mina fonder som överhuvud taget är exponerad mot kronan, och det till en obligationsfond noterad i norska kronor. Många småsparare har senaste tiden börjar spekulera i de bedrägligt billiga bankaktierna. Jag kan inte nog framhäva det farliga i att äga sådana riskabla värdepapper just nu. "Man ska aldrig försöka fånga en fallande kniv för risken att skada sig är stor"! Nu regnar det knivar överallt!
  ....
  Jim Rogers, en av mina favoritkommentatorer, har åter gjort drastiska uttalanden på CNBC. "Bättre att ruinera bankerna än hela USA", är hans sammanfattning av galenskaperna. Säger detsamma själv! Lyssna på Jim här.
  ....
  E 24 har idag ett reportage om en av mina favoritekonomer, Marc Faber. Gammelmedia börjar mer och mer komma ikapp Mekongs Blogg! Läs mer här! Vad anser då "doctor Doom" om den omedelbara framtiden gällande ekonomin?
  "Problemet är att det är närmast omöjligt att prognostisera en ekonomi där regeringar och centralbanker gör konstanta interventioner i ekonomin. Men köp guld, och håll er borta från statsobligationer", sammanfattar han.

  Inga kommentarer: