Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  10 mars 2009

  Köp aldrig aktier med lånade pengar!

  Det går snabbt att bli utblottad numera. Överallt i USA växer det upp nödbostäder i den forna rikedomens skugga. Där saknas både vatten och sanitära anordningar. Många har fem kilometer till närmaste vattenkran, precis som i Afrika. Studerar man nödbostäderna från den stora Depressionen på 30-talet var dessa av mycket bättre kvalitet och standarden var högre.
  Sparbanksstiftelsernas förvaltningsbolag ägde swedbanksaktier för 24 miljarder när aktien stod på topp. Snacka om alla ägg i samma korg. Inte minsta försäljning skedde för att åtminstone ha en eller annan miljard i trygga kontanter. Man har följt med aktien ner i avgrunden och i brist på kontanter var det dags för ett sista crescendo av galenskap när man med lånade pengar köpte nya aktier i Swedbank under nyemissionen. Att köpa aktier på kredit är den värsta dödssynd en spekulant kan ägna sig åt. Nu är alla miljarder borta och förvaltningsbolaget ska avvecklas. Det är nog ingen större risk att något ansvar kommer att utkrävas. Risken är ännu mindre att någon ansvarig hamnar i nödbostad. Det går tiotusentals utblottade männsikor på varje avskedad börsspekulant. I Sverige vill säga! Amerikaner är inte lika blödiga när ansvar ska utkrävas!

  3 kommentarer:

  Robert Bengtsson sa...

  Jaja, vi vet det där nu, riktkurs 0, skeppet går under. Kom gärna med lite tennisanalyser nu mr money. Gör lite schyssta predictions och analyser för Indian Wells-kvalet, vilka 1.01-damer kommer falla ikväll/inatt?

  Anonym sa...

  Tror du det har vänt nu på aktiemarknaden?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Kan inte tjata om tennis jämnt men det är på väg!
  Brito (2,22)-Brianti (1,8)
  Brianti lär inte få problem. Jag går in tungt och grönar ut mig om första set går min väg!

  Börsen kan säkert få en rejäl rekyl uppåt innan det vänder neråt igen. En svala är aldrig en sommar!