Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  12 mars 2009

  Ingen går säker längre.

  • I dystra tider brukar sällan nöjesindustrin drabbas speciellt hårt. Snarare brukar det vara tvärtom och försäljningen av alkohol, tobak och andra förströelserelaterade produkter ökar. Särskilt brukar de som ägnar sig åt världens äldsta yrke aldrig känna av depressioner och dylikt. (För den som undrar så är världens näst äldsta yrke antingen jägare eller spelare). I Spanien har de här delen av ekonomin rasat med katastrofala 40 % senaste året. Även det exklusivare segmentet av denna verksamhet har drabbats lika hårt vilket också är något nytt! I exempelvis Valencia har många "klubbar" infört något man kallar för "relax bonus". Efter fyra besök får man ett femte som en helt gratis bonus! Så har skett på "berömda" El Parais, en av pionjärerna på området! Så här skiver man på sin hemsida: "Parais är ett jordiskt paradis inom räckhåll, mer än 1000 kvadratmeter, beläget mitt i hjärtat av Valencia. Ett paradis befolkat av oräkneliga frestelser. Du hittar din egen synd själv och njuter den som du vill! Om du besöker paradiset vill du aldrig lämna det! Parais har i 20 år givit glans åt sitt varumärke, alltid med full garanti!" Snacka om kaxig marknadsföring i den högre skolan, (eller lägre hur man nu ser på saken), och ändå går det uselt! Vart är vår stackars värld på väg? Bonusar hit och bonusar dit! Skulle tro att detta ord är på väg att förlora något av sin guldglans, i alla fall för de icke berörda!
  • På tal om blondiner och bonusar så säljer i alla fall Annika Katarina Bolin Falkengren, 46, sina tjänster för snuskigt dyra pengar. Något oklart vari dessa tjänster består. De slippriga gubbarna i SEB:s styrelse är uppenbarligen beredda att betala oräkneliga miljoner för vad hon har att erbjuda. Man har i alla fall lyckats med att slå ett nytt bottenrekord i usel marknadsföring för sitt företag. Pinsamt värre när banken samtidigt håller på att sjunka i Baltikums träskmarker! Jag skulle nästan kunna sträcka mig så långt som till att ifrågasätta hela wallenbergklanens affärssinne och taktkänsla i dessa dagar. Det var i sådana här tider som de förr om åren lade grunden till sin nuvarande position genom bygga upp rikedomar. Det sägs ju att tredje eller fjärde generationen förslösar allt! Ser vi måhända slutet på en imponerande era. Stor skam i så fall! Jag kollade mina fonder igår så att ingen av dem innehöll något från SEB. Den bästa signal varje person kan sända till dessa girighetens apostlar är att undvika affärer med SEB till varje pris! Då går budskapet fram för penningens makt är stor, i alla sammanhang! En fördel är att de inte kan för statsstöd längre. Kom ihåg det, Odell!
  • Av vår planets fem bästa flygplatser ligger 4 i Asien: 1. Seoul Incheon, 2. Changi Singapore, 3. Hong Kong International, 4. Central Japan, 5. Halifax Canada.
  • Bank of England har börjat köpa engelska statsobligationer med nytryckta låtsaspengar. Man började lite lätt med 2 miljarder pund! Nu är man inte så korkad att man verkligen använder dyrbara pappersbalar och trycksvärta för detta trolleritrick. Det finns datorer nuförtiden. Man går helt enkelt in på sitt eget konto och plusar på med summan. 148 miljarder pund går snart även de in på kontot. Fascinerande enkelt och smidigt! Påminner nästan om handel på damtennis om jag får skoja till det lite!
  • Mexikos mest eftersökte man, Joaquin Guzman har tagit sig in på tidskriften Forbes lista över världens rikaste människor. Han ska ha en förmögenhet på 1 miljard dollar och placerar sig därmed på plats 701. Han är direkt ansvarig för tusentals mord i Mexikos knarkkrig. Frågan är om man kan bli dollarmiljardär utan att ha en massa liv på sitt samvete, nånstans! I Kamprad är nummer 5 på listan med 22 miljarder dollar. Han har säkerligen inget småländskt blod på sina händer, förmodligen "bara" blod med ursprung i utländska slavfabriker!
  • Tennis icke att förglömma! Sofia lyckades med ett bottennapp igår och förlorade. Dagen räddades med hjälp av högoddsaren Craybas som slog Dokic. Den minnesgode bloggläsaren vet att jag tippsade om Craybas igår. Ikväll finns det flera matcher av intresse. Lopez (1,8) - Llodra (2,2). Jag tycker oddsen ser "bra" ut. Jag går gärna in på Lopez till det oddset. Fler tips kommer när jag orkar! Tyvärr fiasko! Llodra är i form!

  5 kommentarer:

  Johan Björkqvist sa...

  Gratulerar till Craybas-vinsten. Såg henne lira förra veckan mot Pennetta och därför valde jag bort den fighten. Arvidsson har inte vunnit ett set i år och snittat ca tre games per set. Själv går jag i stort sett aldrig in med cash från starten, medan du verkar göra det nästan jämt. Kanske kan du motivera lite varför du gör det?

  Henk sa...

  Ha lustigt, jag tänkte likadant om Wallenbergarna igår när läste om SEB, moraliskt förfall girighet dumhet, jag ska undvika att sitta i samma båt som dom. Men dom visade sina måttliga affärsnäsor redan på IT-tiden.... inget ont som inte har något gott med sig

  MEKONGS BLOGG sa...

  I vissa matcher som jag analyserar och hittar vad jag anser är felaktiga odds går jag in på förhand. Det är bara en minoritet av matcherna men det blir ofta dessa man skriver om i förväg på bloggen!

  Anonym sa...

  Hur många procent har din rulle ökat under 2009?
  (:

  MEKONGS BLOGG sa...

  Har inte det i huvudet men kan vara kring 10 % per månad. Har missat en del stora vinster pga att jag inte hunnit bevaka allt!