Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 februari 2009

  Idag är det fredag.

  Snooker var från början ett militärt tidsfördriv som utvecklades bland brittiska officerare i Indien. Numera är det rent meditativt trivsamt att låta sig underhållas av en kvalitetsmatch. Mellan framen är det lagom att handla på sportbörsen.
  När rasen på fondbörserna tar ny fart för varje dag är det också vilsamt att inte vara exponerad åt det hållet. Tyvärr har vi det värsta framför oss. Inkompetenta politiker i världens ledande ekonomier förslösar alla pengar redan innan den verkliga krisen sätter in. Förmodligen kommer börskurserna att halveras en gång till. Samma prisfall kommer för andra fasta tillgångar såsom bostäder och fastigheter. Vill man bli ännu dystrare till sinnes över sakernas tillstånd bör man läsa Michel J. Panzners bok When Giants Fall! Följande utsikter vänta medelamerikanen i framtiden och förmodligen oss andra också om han får rätt. Sedan 2007 har han haft rätt om "allt" hitills.
  • Lönerna kommer att sjunka och arbetstiden förlängas allteftersom och tvingar folk till att ha 2 eller 3 jobb för att överleva.
  • Få kommer att ha råd med andra transportmedel än cykel och egna ben. Leve hästen! Och åsnan!
  • Flera familjer kommer att trängas i dagens enfamiljshem.
  • Odling av egen mat kommer att öka explosionsartat.
  • Statens skatteinkomster kommer att minska dramatikskt och tvinga fram ett avskaffande av pensioner och andra sociala förmåner.
  • Sjukhus kommer att stängas.
  • Färre poliser gör att ökad brottslighet breder ut sig.
  • Vanliga människor komer att beväpna sig alltmer.
  • Valutor och moderna betalningssystem försvinner och ersätts av byteshandel och privata nätverk.Solenergi och regnvatten blir värdefulla tillgångar.

  Första kvartsfinalen i snookern i Wales pågår mellan Maguire och Swail. Före match var M favorit till 1,3 i odds. Enda anledningen till att jag bokade detta var att Kim Hartman på Eurosport varnade för Swail igår kväll. Swail leder i paus med 3-1 och jag har grönat ut mig till oddset 1,7. Ibland får man bra tips till och med från teve och agerar i matcher som man från början lämnat därhän. Riskabel taktik i längden!

  Virginie Razzano har gått till tennisfinal i Dubai. Jag är inte förvånad och har backat upp henne hela veckan och då mot både självaste Safina och Zvonareva. Märkligt nog sviktade jag idag under hennes match mot Kanepi och blev drabbad av en mindre förlust. Jag bröt mot mitt eget bud "The trend is your best friend!"

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Swails val att gå på rosa 42-0 upp, kostar honom nog matchen och rejält matchat ned till 1,01. Maguire hade två snookers att hämta in vid 3-4 och lyckades.

  Anonym sa...

  43-0, rätt skall vara rätt!

  Anonym sa...

  Slutet obetalbart och tur att brittiska ES fanns online, då Svenska bestämde sig för att eftersända! Swail höll till slut.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Snacka om dramatik!