Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  27 februari 2009

  Om hur man producerar låtsaspengar.

  Här är en utmärkt film som på 10 minuter på ett enkelt sätt förklarar finanskollapsens omedelbara orsaker. Annars vill jag som vanligt påpeka att de djupaste anledningarna till krisen går decennier tillbaka i tiden och handlar om hur politiker och bankirer producerar låtsaspengar och skuldberg utan täckning i verkligheten, och som förr eller senare exploderar i ansiktet på dom, eller snarare i ansiket på alla oss andra, utom dom. Nu försöker man desperat få igång lånekarusellen med monopolpengar igen men det kommer bara att förvärra situationen, men det har jag ju redan berättat många gånger för alla som orkat lyssna!  ....
  • Svenska kronans träskvandring fortsätter. Dollarn över 9 kronor. Borde diskuteras mer, av fler.
  • Ny bottenkänning för Swedbank på 22,70. Slutet närmar sig snabbt.
  • Riksbanken lånar ut 10 miljarder till Estland, och detta utan att vare sig blinka eller rodna. Snacka om att stötta Swedbank eller SEB bakvägen! Ibland är det gott om pengar!
  • Hur mycket pengar har bankerna totalt sett lånat ut till östeuropa? Håll i hatten! Den hisekeliga summan uppgår till 1 700 miljarder dollar. Man planerar nu diverse krismöten för att dammsuga EU på pengar, medborgarnas pengar och nästa generations pengar, och skicka dessa österut. Sen är pengarna försvunna för alltid och kvar blir ett skuldberg som skötsamma medbogare får betala av resten av livet. Det låter ganska märkligt att sådana pengar i princip förvinner i tomma intet men det är faktiskt sant. Ju mer pengar man skickar till ett land ju fattigare och argare blir medborgarna i det landet eftersom skuldbergen finns kvar överallt och ska betalas av men några pengar syns aldrig till eftersom de ju aldrig funnits från början mer än som siffror på papperslappar! Om man vet att pengarna från början skapades ur tomma intet av bankirer och centralbanker så är det lättare att förstå denna princip. Jag ska ta och skriva ett inlägg snart om hur detta fungerar rent matematiskt för det är sannerligen fascinerande när man förtstår hur hela korthuset är uppbyggt och hur känsligt det är för störningar! Man blir då inte lika lättlurad och manipulerbar när makthavare och bankirer försöker föra en bakom ljuset!

  1 kommentar:

  blåfärg sa...

  Du är en ängel.
  Jag har letat efter boken "devil takes the hindmost" i över 2 år nu
  Råkade stå i en bokaffär och läsa några sidor för många år sedan,tyvär köpte jag inte den då och fram till idag hade jag glömt boktiteln.
  tack ska du ha