Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  16 februari 2009

  Börs och finans.

  Klockan 10:15 noterade jag följande:
  ...
  1. Guldpris 942 dollar! Ännu intressantare om man räknar om priset till svensk valuta.
  2. Amerikanska statens "skräpobligation" 10 år 2,90 %. Absurt nog har den högsta rating som placering. Att jag själv och exempelvis Marc Faber ger dessa papper skräpstatus är klart närmare verkligheten och kommer att bli så ännu mera med tiden. Har man råd att uthålligt blanka dessa lär man bli stenrik med tiden men man får se upp med politiska manipulationer (med Kina och andra stora ägare av dessa papper) och Ben Bernankes ekonomiska manipulationer med sitt sedeltryckeri som kortsiktigt kan bedra världen.
  3. Olja Nymex 37,4 dollar. Mycket lämpligt att köpa på sig en lång straddle här. En lönsam strategi om volatiliteten på oljepriset är kraftig. Det spelar ingen roll om priset går upp eller eftersom man då äger både köp- och säljoptioner. Ett stillaståedne pris är det värsta scenariot!
  .......
  I vilka länder fanns amerikanska "skräpobligationer" placerade i november 2008? (Inom parentes november 2007.)
  ...
  Kina, 682 miljarder dollar (459), sitter i rävsaxen.
  Japan, 577 miljarder dollar (590), japanerna satsar inga nya pengar.
  Storbritannien, 360 miljarder dollar (174).
  Karibien, 221 miljarder dollar (108), maffiapengaroch andra kriminella insättningar.
  Stora oljeexportörer, 198 miljarder dollar (139), lär minska med oljepriset!
  Brasilien, 130 miljarder dollar (122).
  ......

  Köptips för depressionspekulanter! Bra försäkring mot det mesta elände! Det är även lämpligt att långsiktigt blanka amerikanska finansdepartementets skräpobligationer.
  Minilong Guld A 2,43 2,46
  Minishrt HMBA 7,92 7,97
  Minishrt USDA 11,01 11,16
  XAU9F1200UBS 2,73 2,83

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Mr Mekong
  Jag noterar att du handlar med MINI Futures, själv har jag ingen erfarenhet av handel med det dock har jag ögnat igenom en broschyr. Hur stor erfarenhet har du av sådan handel?
  Jag noterade att det är inbyggt en stop loss i mini futures. Kan du med din kunskap ge tips i ämnet, en warrant affär som jag är inne i nu (usd/skr ) med rätt att sälja usd till 8.20kr med slutdatum 2009-06-22 är så här långt ej rätt men det vänder, om det hade varit en mini future istället så skulle en stop loss kunnat aktiverats i ett scenario om det velat sig illa... , nu har jag noll koll på mini futures men har jag lite rätt i tanken ?
  Förövrigt är det alltid lika kul och läsa din blogg

  / Karl

  MEKONGS BLOGG sa...

  Hela beloppet kan gå förlorat så man bör inte satsa mer än 10 % av hela investeringskapitalet på den här typen av derivat! Fördelen med just minifutures är att det inte finns ett slutdatum som med warranter där man pressas av lösendatum och minskat värde för varje vecka. Sen får man givetvis se upp med knockoutnivån!