Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  28 januari 2009

  Kära Vera med mera!

  På bilden ser vi den oemotståndliga Vera Zvonareva i thailändska vatten. Hon har gått fram som en ångvält i Australien och inte tappat ett set. Jag har den här turneringen negativ avkastning på min handel på denna dam vilket är ovanligt. Som jag ofta sagt har jag givit henne livesuppgiften att producera gastkramande 3-setare och därmed skapa fin panik på tennisbörsen. Så har det alltså inte blivit hitills.
  Det pratas inte mycket om Z i media men hon kan mycket väl vinna hela tävlingen. Håller hon planetens värsta tennishumör i schack är det ingen sensation i min värld.
  Annars var det ganska kul förra året när jag skrev mycket om Zvonareva på bloggen. Jag hamnade på en rysk 10-i-topp-lista om vilka webplaster som ägnade sig mest åt Vera Z. Internets vägar är sannerligen outgrundliga.
  Vera Zvonareva (1,58)-Dinara Safina (2,68)
  Jag tycker oddssättningen är ganska vettig. Z vann alla 3 möten under 2008. Safina har utvecklat sitt spel senaste året. Märkligt nog har serven blivit sämre. Bara för ett halvår sedan hade hon ett helt annat uppkast. Då var det en ren njutning rent estetiskt bara att titta på den. Hon har ändrat servetekniken och försöker få mera fart på den! Uppkastet är högre vilket resulterar i att det blir skrattretande snett och vint alltför ofta. Hon har helt enkelt inte fått till den än vilket jag tycker bara det motiverar marknadens oddssättning.
  Zvonarevas slagrepetoar är utan svagheter. Hennes grundslag från baslinjen är solida och hon slår hårt från bägge håll. Hon slår sällan bort sig.
  Det är två ilskna damer som möts. En lång match, en 3-setare gynnar Safina för hon är mera van vid besvärliga lägen i stora sammanhang!
  Handelsplanen kan i grunden vara att boka break i den här matchen. Blir det många räcker det för att tjäna pengar! Annars inga pengar före match för min del! Vinner Z första set bör man om möjligt gröna ut sig. Vinner Safina första set kan jag tänka mig att satsa hyfsat på Z.
  Dementieva (1,82)-S Williams (2,2)
  Svarta skräcken har inte kört över sina motståndare i sedvanlig ordning vilket reflekteras i oddssättningen. Dementieva har imponerat i flera veckor. Är säkert lite skärrad inför möjligheten att gå till final! Jag börjar nog handla på den som breakar först, alltså bokar jag den damen.
  Roddick (7,2)-Federer (1,15)
  Federers uppvisning senast det begav sig har tryckt ner oddsen! Sådant spel visade han inte under hela förra året. Matchen mot Berdych verkar var bortglömd och begravd. F leder över R med 6-0 i grandslamsammanhang och med 15-2 totalt. Men Roddick vann deras enda möte förra året. Han har förbättrats mentalt senaste året men behöver en bra start för att skaka om Federer. Jag tycker 1,15 är för lågt odds och tänker boka rejält.

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  äntligen en blondin på din blogg, trodde nästan du diskriminerade dessa ;-)

  MEKONGS BLOGG sa...

  Inte Vera inte!