Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  14 januari 2009

  Banker är värre än döden.


  Jag varnade för bankaktier i förrgår. Sedan dess har Swedbanks aktie sjunkit från 42,70 till 36,80, SEB från 52,75 till 47,70, Nordea från 56,80 till 50,20 och Handelsbanken från 118,50 till 106. Nog blev jag sannspådd snabbare än jag anat. Snart är det lönsammare med säljderivat i bankpapper än med oddsbörsen. Egentligen är utvecklingen mycket skrämmande, till och med när man känt till den i förväg! De som föjer Mekongs blogg och agerar därefter är bara att gratulera. Det går alltid att känna pengar på obotliga optimisters olycka!
  Personligen tror jag att en krasch i Swedbank bara är veckor borta. Kanske kan den falske profet som snart tar över i Vita huset skapa lite tillfällig eufori som skjuter upp det oundvikliga en tid. Barack Obama påstås kunna frälsa världen från det mesta framöver men vad som kommit ut hitills av vad han planerar lär den oundvikliga kraschen bara påskyndas genom ett ohyggligt slöseri med andra människors pengar.
  Finanssektorn i hela världen går i år mot ett katastrofalt år och jättelika kracher kommer att inträffa. Banker kommer att falla som ruttna äpplen och våra pengar försvinna i bankirernas svarta hål. Vår enda belöning blir soppkök och arbetslöshet för några pengar till frisk och sund företagsamhet lär inte finnas kvar.
  Inkompetenta makthavare kommer alltså att slösa bort de sista resterna av våra pengar på meningslösa räddningaoperationer av banker och de kommer att predika med dårars envishet att det är för allas vårt bästa. Dessa galenskaper kommer att frambringa en värld som vi alls icke vill ha. De andra stora depressionerna i vår planets historia har alltid lett till krig i gigantisk skala och det finns ingen anledning att tro att det slutar annorlunda den här gången. Frågan är om den civiliserade och demokratiska delen av vår jord än en gång orkar försvara de mänskliga värden som vi kanske väl länge ansett alltför självklara. Vi kanske har blivit för bekväma för det, och för blödiga!

  6 kommentarer:

  Anonym sa...

  Vad för säljwarrant rekomenderar du just nu i Swedbank om vi tror på KK inom 2-3 månader?

  Mvh

  MEKONGS BLOGG sa...

  De billigaste, alltså de med lägst lösenpris. Det gäller att få bra utväxling med så lite kapital som möjligt eftersom hela summan kan gå förlorad!

  Anonym sa...

  Hade vart kul att få ett exempel på någon. Vet att du tidigare listat ett flertal warrants som DÅ var aktuella men jag förmodar att det har ändrat sig nu med tanke på att vi kommit nån/ett par månader framåt i tiden.

  Anonym sa...

  otroligt vad pessimistiskt du är, visst är jag pessimistisk själv till vad det här året har att erbjuda men du slår nog alla rekord. =)
  Swedbank kommer sannolikt EJ att konka, möjligtvis ser vi åter en uppdelning och vi är tillbaka som det såg ut för ett antal år sedan

  MEKONGS BLOGG sa...

  Är man pessimistisk blir man aldrig besviken (ha ha)! Alltid kul att uytrycka sig lite drastiskt när det gäller bankirer!

  Anonym sa...

  Varför har du tagit bort dina riktkurser för bankerna? Jag älskar att läsa dem och resten din blogg