Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 december 2008

  Fu-Murphy i snookerfinalen.  Snooker uppstod i slutet på 1800-talet som en variation på biljard! Färgade bollar infördes på den engelska officersmässen i Jabalpur, Indien, 1874. Ordet snooker kommer från ett militärt slanguttryck i den brittiska militären för oerfaren personal.
  Länge var snooker en ganska ouppmärksammad sport. Spelare som Joe Davis kunde dominera totalt före kriget och vinna VM 15 gånger i rad. Efter TV-sändningar i färg-TV började i slutet på 1970-talet tog populariteten fart och snooker var en av Storbritanniens största TV-sporter på 1980-talet. Dominanten var Steve Davis som vann 6 VM på 80-talet. Han utmanades framförallt av Dennis Taylor och Alex Higgins och senare också John Parrott och Jimmy White.
  Den mest klassiska VM-finalen spelades 1985 mellan Steve Davis och Dennis Taylor. Matchen slutade 18-17 till Taylor och spelades hela vägen till sista svart i sista framet, som tog 68 minuter. Jimmy White blev mångas favorit för sin spelstil och för att han är den som varit i flest VM-finaler utan att vinna.
  I slutet av 80-talet klev Stephen Hendry in i bilden. Han kom att dominera 1990-talet totalt med 7 VM-titlar. Han tillhör fortfarande toppen och är den som har gjort flest century breaks (100 poäng eller mer) och flest maximumbreaks. Stephen Hendry höjde spelet en klass och fick snart efterföljare. Ronnie O'Sullivan, John Higgins och Mark Williams kom fram under 90-talet och bildade tillsammans med Hendry de fyra stora som vann i stort sett alla tävlingar. Vid enstaka tillfällen lyckades någon annan sticka upp som till exempel Ken Doherty eller Peter Ebdon.
  Under slutet på 1990-talet kom Matthew Stevens och Paul Hunter fram och spåddes som två som skulle ta över efter de fyra stora. Men detta skedde aldrig riktigt trots att Stevens varit i två VM-finaler och Hunter vann tre Masters-titlar. Stevens har tappat lite de senaste åren och är inte rankad bland de allra bästa. Paul Hunter avled i cancer 2006 endast 28 år gammal. I mitten av 2000-talet har flera unga spelare kommit fram bland andra Mark Selby, Shaun Murphy, Neil Robertson och Ding Junhui.
  .......
  Fu (2,4)-Murphy (1,7)
  Jag har backat upp mannen från Hong Kong hela veckan och fortsätter med det. Risken är att han startar segt även i finalen så det blir inte "all-in" före start! Vinner Murphy första framet kan oddset på Fu lätt gå över 3 och det är i det läget alldeles för högt och värt en investering.

  3 kommentarer:

  goooooood girl sa...

  your blog is feel good......

  Anonym sa...

  Tack för den snooker infon... vet du något om standarden på spelarna från sverige? finns det någon som kan mäta sig med dom bästa i framtiden? hur ser det ut i övriga europa och usa?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Inte en chans! Finns ingenting! Gå in på länken snooker i Sverige i bloggens länklista!