Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  09 december 2008

  En blodbesudlad fotbollsmatch

  Dagens fotboll
  AFF Suzuki Cup, grupp A
  ......
  Burma (1,17) - (9,4) - Kambodja (18,5)
  ......
  Cirka 2 i odds på mer än 3 mål på Betfair. Det enda vettiga spel jag kan hitta på denna bisarra match. Två av världens fattigaste länder möts i en fotbollsmatch.

  Matchen slutade 3-2 till Burma. Den var ovanligt jämn och det stod 2-2 ända till den 86:e minuten.
  Burma är annars ett av världens fattigaste länder och styrs sedan 1992 av en osedvanligt blodtörstig och människoföraktande dikator, Than Shwe. Regimen och dess hantlangare lever i överdådig lyx medan befolkningen långsamt plågas ihjäl! Här är en länk till dotterns bröllop!
  Than Shwe och militärjuntans affärsprojekt sedan 1992 består i att leasa ut landet till Kina och till utlandskinseser i Thailand och Hong Kong. I utbyte mot kontanter är det fritt fram för kineserna att hugga ner teakskogarna och plundra de andra naturtillgångar som finns. Kinesiska syndikat med bas i Thailand och Hong Kong kontrollerar den inhemska ekonomin där turistindustrin och annat ingår. Heroinhandeln är trots Afghanistans och talibanernas intåg på marknaden fortfarande den lönsammaste, men inte som under guldåren på 90-talet. Under detta gyllene årtionde grundlade många thailändska militärer och politiker stora förmögenheter, alltså de mäktiga män som höll en skyddande hand över droghandeln. Makthavare i Thailand som givetvis styrdes av de kinesiska syndikat i Bangkok jag nyss nämnde.
  Enbart på heroinhandel har Than Shwe och hand blodsbröder tjänat miljarder dollar sedan 1992. Minst 1 miljard dollar av dessa narkotikapengar har gått till inköp av vapen i Kina.
  Jag har antytt förr här på bloggen att större delen av den thailändska ekonomin ägs och styrs av kinesiska intressen och det gäller på alla nivåer, från minsta guesthouse i Bangkok till de stora företagen och bankerna. Så har det varit sedan 1700-talet. Många av kineserna har med tiden gömt sig bakom thailändska namn men de är inte integrerade i samhället på minsta vis utan ingår i något av de många kinesiska syndikat som ofta är världsomspännande.

  1 kommentar:

  goooooood girl sa...

  your blog is very good......