Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  19 november 2008

  En tennisbörs på sparlåga ger tid för analys.  Visst pågår det lite matcher här och där på elitnivå och vissa av dem kan till och med bli föremål för spel och dobbel. Men det viktigaste så här års är att se tillbaka på den gångna säsongen och försöka ägna sig åt analyser. Hur det har gått rent ekonomiskt är bara en siffra som det tar max fem sekunder att hitta men intager man en seriös inställning till handel på tennismatcher måste man ägna mycket tid åt analyser på ett helt annat plan.
  Jag ägnar mig åt en spelare åt taget. Jag går helt enkelt igenom alla spelarens matcher under året, även de som jag inte varit engagerad i rent handelmässigt, och vänder ut och in på alla möjliga statistiska fakta. Kan säkert enligt många förefalla något överdrivet men icke så! En match som spelades i februari är inte ointressat inför framtiden, särskilt inte om jag själv hade investerat pengar i den. Bara en sådan enkel sak som hur vanligt det är att en viss spelare är inblandad i 3-setsmatcher eller tiebreak är givetvis av intresse och sådans statistik måste alltid uppdateras. Kortsiktiga- och långsiktiga trender är sällan korrelerade i någon större utsträckning men alla kurvor måste ständigt vara aktuella i den här branchen. man lär även känna spelare i detalj och dras sig till minnes viktiga saker som redan verkade var bortglömda och begravda.
  Jag drog igång dessa tidsödande uppgifter igår kväll och av alla spelare råkade det bli Robin Söderling som blev nummer 1. Det tar säker 4 timmar per spelare och jag blir klar med herr Söderling någon gång senare idag eller imorgon och då ska jag redovisa en del av det jag kommit fram till här på bloggen. Totalt sett blir det kanske ett femtiotal spelare som jag ägnar denna tid åt. Det innebär 5 veckors heltidsarbete som så småningom kommer att ge ekonomisk utdelning (hoppas jag).
  Det finns även andra frågor av generell natur som jag märkligt nog inte lagt ner tid på ännu för att hitta svaren på.
  1. Vad blir det ekonomiska resultatet om man alltid spelar samma belopp på alla favoriter i alla matcher där likviditeten är hyfsad?
  2. Vad blir det ekonomiska resultatet om man alltid spelar samma belopp på alla favoriter i ett viss oddintervall typ 1,5-1,6?
  3. Överensstämmer mina teoretiska beräkningar att oddsen på setspel typ 2-0 generellt sett är för lågt satta av marknaden? Mina resultat hitills tyder på det även om jag inte studerat ett stort antal matcher. Med ett stor anlysmaterial skulle jag kunna förbättra de teoretiska tabeller jag använder idag.

  Dagens tennis
  Beck (2,54-Sela (1,65)
  Matchen börjar klockan 12 och in med degen på israelen är min melodi.
  Blev ju ingen lyckad manöver!

  6 kommentarer:

  kenneth sa...

  Hej,ang warranter,swedbank 19 feb som du reka,köp lösen 45 köper jag den då för 45kr ,snälla förklara är helt ute och cyklar när det gäller warranter.

  Mvh kenneth

  Mekongs blogg sa...

  En säljwarrant med lösen 45 kr är bara lönsam på lösendagen om Swedbanks kurs är under 45 kronor.
  Jag tror att warranten du pratar om kostar kring 50 öre styck just nu! Du kanske behöver 10 warranter för 1 aktie och då kostar 10 warranter 5 kronor. Då måste kursen i Swedbank vara under 45-5 kronor för att ge vinst. Man ska alltså bara satsa mindre belopp på detta men går det bra kan hävstången bli stor!

  kenneth sa...

  ok,tack,om kursen skulle vara typ,30kr,på lösendagen vad görjag då?om den är över 45kr vad händer då?
  skall man köpa jämmna tal?

  Mvh kenneth

  MEKONGS BLOGG sa...

  Ju lägre kurs på aktien desto högre värde på en säljwarrant.
  Ju högre kurs på aktien desto högre värde på en köpwarrant.

  Anonym sa...

  Nu har du verkligen kommit till de intressanta punkterna och då menar jag punkt 1 och 2. Låter väldigt enkelt att sälja spelare hit och dit och greena ut sig men vad det handlar om är ju hur detta sker. Så fort man bokat nån favorit som ligger under så ska det greenas ut...varför då?, hur då? när då?. Mkt av profiten försvinner när det ska greenas ut till höger och vänster då man har hittat en dog som faktiskt leder eller vinner mot en favorit. I många fall får man aldrig chansen och greena ut eftersom favoriten vinner lätt i 2 eller 3 raka set. Då är insatsen borta direkt. I nästa match greenar man ut så mkt att det inte ens täcker förlusten av den första matchen. Detta är oerhört svårt och därför känns det bäst att sitta still med allt jag bokat INNAN matcherna startat. Har man bokat en spelare från start tror man väl faktiskt att denne kan förlora? Varför då förstöra värdet av ditt ursprungsspel med att börja greena ut sig. Blir mkt hackat och malet anser jag.

  Mvh

  Anonym sa...

  Det tar ju ett tag att lära sig att trada, man ska inte räkna med att börja tjäna pengar direkt. Man får börja pröva sig fram med små belopp tills man har hittat en vinnande strategi som man går plus med i långa loppet, man får räkna med ge det några månader iallafall. Sen ska man läsa om trading på internet på bloggar m.m för att få tips. Jag är övertygad om att de allra flesta kan bli vinnande traders om man är seriös och går in med rätt inställning.