Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  15 oktober 2008

  Dårarnas regndans fortsätter.  Igår blev Gordon Brown, premiärminister i England, hjälteförklarad i hela världen eftersom han plötsligt hade räddat sitt land genom att fylla bankerna med skattebetalarna pengar. Både EU och USA följde raskt efter och räddade i sin tur resten av vår planet.
  Jag tror att alla dessa "hjältar" som tror att de räddar vår ekonomi snart kommer att förvandlas till skurkar som kommer att jagas ut bort från sina maktpositioner av arga medborgare.
  Extrema börsfall i USA idag pekar i alla fall på att marknadens aktörer helt saknar hjältar att se upp till. Nu ryktas det till och med om att stora hedgefonder är på fallrepet. Vissa kräver redan att dessa ska räddas för de är så stora att de kan orsaka ekonomisk katastrof runt omkring oss. Vi får se om någon makthavare vågar tråda fram på scenen med ännu större belopp av andras pengar än vi sett hitills. Risken är att dennes hjältestatus inte heller räcker mer än något dygn. eller att alla pengar redan lovats bort till bankirerna.
  Jag ska ge ytterligare två exempel på varför jag anser att USA är en bananrepublik bortom räddning. Denna gång handlar det om verkliga ting såsom infrasturktur och enorma belopp krävs snabbt.
  1. 35 % av alla broar i USA anses vara i fallfärdigt skick. Rena banansiffrorna helt enkelt.
  2. I många av USA:s storstäder är fortfarande vattenledningssytemet tillverkat av bly. Ett exempel är självaste huvudstaden Washington.
  ...........
  Dårarnas regndans lär tyvärr fortsätta länge än tills vi alla bestämmer oss för att det får vara nog!

  Inga kommentarer: