Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  29 september 2008

  Synpunkter på finanskrisen.


  Skönt att misslyckade finansmän inte fick sina 4000 miljarder! Skönt att demokrati ibland innebär det oväntade och att inte kongressen ständigt stöttar dessa misslyckade bankirer! Bush, McCain, Obama, och de demokratiska (snobbarna från östkusten) kongressmännen klarade inte av ett uppror från klarsynta republikaner som värnar om dem lille skattebetalaren på gatan! 4000 miljarder på skräpobligationer vore ett hån mot hela världen eftersom antagligen byråkraterna inom EU skulle hitta på något liknande för oss här i Europa och asiaterna haka på i sin tur. (Kina har redan börjat trixa med marknaden).
  Det är det privata och offentliga skuldberget i USA som är orsaken till hela krisen och ny offantlig upplåning som slösas bort på finansiellt giftavfall vore en katastrof. I det korta perspektivet kan krisen förvärras men långsiktigt är det som inträffade i kongressen idag det enda vettiga.
  Nästa inga sansade ekonomer utanför banksektorn och utan politiska bindningar har stöttat de enorma stördpaketet i Amerika. Dessa vill snarare har mindre satsningar och då på mycket mera specifika och genomtänkta områden. Inte fantasibelopp på "ingenting"!

  1 kommentar:

  Anonym sa...

  Kanske en dum fråga men novis som jag är så ställer jag den ändå.
  Någonstans måste ju alla miljarder ha tagit vägen? Vilka har tjänat på detta pyramidspel? Är det byggbolagen som byggt alla hus eller?