Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  05 september 2008

  Det är dags att ta fram domedagsbasunerna igen.


  Alltsedan Davydenko glädjande nog fick stryk i US Open har det varit sura dagar på tennisbörsen. Slumpens gudar låter aldrig något träd växa ända upp i himlen. Man kan åtminstone glädja sig åt att man varken äger aktier eller fonder för trots alla ras ser framtiden fortfarande mycket mörk ut för sådant sparande. "Nu är det dags att gå in på börsen igen", basunerar Dagens Industri ut idag medan börsen fortsatt att falla ytterligare nästan 2 %. Måste vara något uppifrån styrt uttalande för att förhindra panik. Vi har märkligt nog ännu inte sett någon panik på någon börs världen över men den som inte tror att sådan tandagnisslan är nära förestående borde nog låta hoppet fara.
  I USA talar många om att vi behöver en liten krasch på marknaden, för så att säga bottna, och därifrån kunna börja om från början igen med stigande kurser. Själv tror jag att börsen här hemma och annorstädes kommer att halvera sina kurser från nuvarande nivå och att vi sedan kommer att se många år av kräftgång och kursrörelser sidledes.
  Det blir nog någon sorts kraftig nedgång på mer än 10 % eller mer under en enda dag inom en snar framtid men det blir som sagt inte slutet på eländet utan början på det onda. Nu har även många illavrslande tecken på kommande finansiell oro i Asien börjar dyka upp.
  ...........
  Vad gäller semifinalerna i damtennisen så blir det livehandel för min del idag. Jag har spanat in i min ofta mycket tillförlitliga kristallkula nu på morgonen men den är grumligare än på länge och inget vettigt står att uttyda.

  4 kommentarer:

  Hans Byström sa...

  kände igen bilden från Marc Fabers hemsida. är du också ett fan av honom?
  (Har ej sett din blog innan. ska hålla ett öga på den...)

  /Hans

  MR MEKONG! sa...

  Den blir ofta signatur när det stundar ett inlägg av dyster natur.
  Jag stötte på Marc F härom året när jag studerade trender av katastrofal natur vad gällde den amerikanska statsskuldens utveckling.

  Hans Byström sa...

  mycket av min forskning rör extrema risker. av finansiell karaktär. det har varit ett eldorado sista tiden!

  /H

  MR MEKONG! sa...

  Låter intressant eftersom det är min specialitet.