Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  05 juni 2008

  Safina-Ivanovic


  Värd att avnjutas till och med i sällskap av dyrbar whisky!


  Safina-Kuznetsova blev en rejäl förlustmatch. Som tur var slet Jankovic till sig ett 3:e set mot Ivanovic. Efter första set bokade jag upp mig till 1,08 på Ivanovic. Jag hade redan bokat en hel del före matchen. Jag hade en mycket stor bokning på Ivanovic till 1,03. Det omsattes miljoner till 1,04 och ganska lite på 1,03 och jag fick ingenting av det. Det var alltså mycket nära att bokningen "gick hem". Totalt sett har det varit en hyfsad dag tack vare denna 3-setare men det kunde ha blivit en rekorddag.

  Fördelen med Safina i final är att vi får chansen att njuta av tenniscirkusens vackraste serve, den mest sensuella av servar helt enkelt. Låt mig förklara!
  Vad damen är i schackspelet är serven i tennis. Inget slag har så stor frihetsgrad, ingenting är så katastrofalt som ett misslyckat handhavande av den och ingenting är så framgångsrikt som en effektiv serve.
  Dessutom finns det ingenting som är så fruktansvärt avslöjande som en serve. Den talar om hur stort eller litet ens självförtroende är, ens styrka, ens bollkontroll, ens koncentration, allt!
  Världsspelare kan göra två dubbelfel i rad i stora, viktiga matcher. Det säger något om svårighetsgraden. Hur man egentligen utför en tennisserve vet ingen. Alla vet naturligtvis i princip hur det går till men ingen som står i begrepp att serva kan vara säker på att det kommer att lyckas. Det finns egentligen bara ett sätt och det är att anförtro saken till den ordlösa och kanske mörka delen av personligheten, att förlita sig på den delen av existensen. Och bara då kan tennisspelaren utföra den hisnande akt av muskelkoordinationer, ballistiska beräkningar, millimeterfina inställningar av handleder, fotleder och muskler som är en serve. Tennisserven är ett fönster till det okända! I bästa fall ett mästerverk!
  Dinara Safinas serve är inte bäst men den är ändå ett oslagbart konstverk som upprepas hela tiden och som är helt fascinerande att studera. Gör det!

  Inga kommentarer: