Mekongs Twitter!

Twitter Updates

    Följ Mekong på Twitter
    Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

    26 juni 2008

    Idag är det torsdag.

    12:20
    En oanvänd flytväst från fartyget Titanic har sålts för 68.500 dollar vid Christies auktionshus i New York. Den korkfyllda västen hittades av bonden John James Dunbar på stranden i Halifax när passagerarfartyget sjunkit utanför Newfoundland i april 1912. Nu när börserna och bankerna står nära kollaps lär efterfrågan på fallskärmar öka snabbt och priserna likaså. Som vanligt lär de mycket rika landa mjukt med hjälp av dessa tingestar och småspararna får ta smällen eftersom de har fått order om att sitta still i båten.
    12:42
    Kraftigt ras på börsen idag, särskilt bankerna sjunker snabbt. Skulle inte köpa en enda aktie i någon bank i detta läge utom daytrading, snabbt in och snabbt ut. Handelsbanken för 143 kronor kan säkert locka en och annan men själv tänker jag inte bry mig förrän den närmar sig 100. Mr Mekongs "heta tips" är alltså säljoptioner i bankaktier!
    12:54
    Vad gäller tennisen klocka 13:00 är mina huvudkandidater för vinst Zvonareva, Becker och Mirza. Zvonareva står i 1,55 så det blir inga större belopp på detta. 2-0 står i 2,4 om nu inte jag sänkt oddsen. (Likviditeten är dålig på setspel). I Z:s matcher är jg givetvis alltid med och agerar på livehandeln.
    14:16
    Zvonareva förlorade oväntat 1:a set och livehandeln är som den så ofta är på denna surpuppas matcher. Hon har alltid humöret emot sig och det gynnar i alla fall mig! Sonia Mirza vände ett hopplöst under läge men tyvärr bokade jag bara 1000 på 1,05.
    14:48
    Williams-Keothavong. Bokade ordentligt på W till 1,03. Har fyllt på mer till 1,10. Det står 2-2 i första set och K har t.o.m. haft breakbollar!
    15:41
    General Motors och Citibank är aktier som kollapsar på börsen idag. GM står på lägsta kursen på 50 år och Citibank på 10-årslägsta. Det finns seriösa konkursrykten kring båda och bara det är oerhört eftersom de är bland de största i världen i sin branch!
    16:59
    Börsen ner 3,3 % just nu! Jag har länge uppmanat dessa spekulanter att lämna fondbösen till självmordespiloter och de småsparare som alltför länge lurats att sitta stilla i båten. "Kom in till oss på spelbörsen istället", brukar jag säga till dom! "Nu är det Wimbledon med jordgubbar och grädde som gäller och solen lyser från en klarblå himmel. Välkomna till sol och värme och fin stämning runt tennisbanorna allihopa"!
    18:48
    Tyvärr har jag bara bokat 10 k på Sharapova till 1,03! Borde ha varit 100 k minst!
    19:52
    Idag interviuades en idiot från Avanza i Rapport. (Tur man använder Nordnet)! Han sa att småsparare inte ska bry sig om de stora börsfallen utan tänka långsiktigt. Det finns gott om idioter här i världen men de bör inte få utrymme att uttrycka katastofala åsikter i Sveriges största nyhetsprogram. Som småsparare är det viktigare än för nån annan att agera i kristider.
    21:59
    Spanien gör mål och det är ett lysande tillfälle att gröna ut sig!

    2 kommentarer:

    Unknown sa...

    Sharapova i gungning, nu blir man rik!

    MEKONGS BLOGG sa...

    Gratulerar! Satte för lite själv!