Mekongs Twitter!

Twitter Updates

    Följ Mekong på Twitter
    Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

    07 juni 2008

    Bollen är rund.


    SPELHUMOR?! För den här "intressanta disskussionen" om slumpens ofattbara inverkan på sportesultat har jag hämtat inspiration från ett stycke ur den utmärkta romanen av Norman Mailer "Tough guys don´t dance"! Det hela handlar i princip om att det som gör en fotbollsmatch ohyggligt intressant och spännande att följa, förutom de rent estetiska skälen, är att de som är bäst på planen inte nödvändigtvis vinner. Detta märkliga faktum gör det givetvis ytterst besvärligt men intressant för dem som exempelvis investerar på spelbörsen.
    Predestination kan enkelt uttryckt sägas vara läran (i det här fallet sportresultat) om att allt här på jorden är förutbestämt av en högre makt. Så som vi känner till idag kan detta vara allt från Gud till ryska spelmaffian och Davydenko!
    .........
    Tror mr Mekong på predestinationen?

    Vilken predestination då?

    Spel på en fotbollsmatch till exempel!

    Jag har räknat ut att om det finns en allsmäktig Gud som spelar så skulle han vinna 80 % av gångerna!

    Hur kom mr Mekong fram till den siffran?

    Låt oss säga att Gud personligen tar sig tid och passerar över de ställen där spelarna sover natten före en match och gör en avläsning. Den är i form, den där verkar nervös och så vidare! Med gudomlig försyn spanar Han sedan in i framtiden. Efter sin analys satsar Han på en trolig vinnare och får rätt fyra gånger av fem!

    Varför fyra på fem?

    Därför att bollen är rund! Det är inte praktiskt möjligt att klara mer än fyra av fem. Om Han skulle ta hänsyn till varje bolls studs enligt fysikens lagar så skulle Han behöva lägga ner oändligt mycket mer arbete för att komma från 80 till 90 %. Det finns inte tid till det. Han har viktigare saker att syssla med!

    Safina-Ivanovic
    Jag tänker fotsätta att tro på serbiskans motståndare som jag tyvärr gjort hela tiden, i alla fall som en första investering i förväg. Håller Safinas nerver kan det bli en lång match. Ivanovic visar stundtals prov på ojämnt spel och lär vara nervös en sådan här stor dag.
    ...........
    Federer-Nadal
    Federe spelade stundtals lite skrangligt mot Monfils och tappade set. Han står i 4 i odds inför finalen mot Nadal. Ska han vinna franska öppna är det nog sista chansen och jag tycker allt han har en hygglig chans. 4 i odds duger åt mig.
    ..........
    Schweiz-Tjeckien
    Mer än 2 mål i matchen ger ett odds på 2,7. Låter klart värt en investering i mina ögon.
    ...............
    Portugal-Turkiet
    Låter som all-in på Portugal men med tanke på predestination och annat blir det en mera begränsad insats från min sida.

    Inga kommentarer: