Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  28 april 2008

  Den ofattbara dramatiken i matchen Swail-Liang.


  Day kan bli nog så tuff för denne gamle räv i kvarten!


  Kinesens oddsutveckling under matchen

  Det här var svettigt. Har då aldrig sett maken till intessant handel och jag var med! 1,01-oddset stod som spön i backen!
  Jag hade spelat på Swail före matchen och kinesen hade gått loss ordentligt. På söndagskvällen bokade jag Liang till under 1,20 i förhoppningen att en vändning skulle komma! På måndagen knaprade Swail in något på ledningen och det gick att börja neutralisera allt det röda på Swail till odds över 1,5. På kvällen gick Liang loss till 12-8 och saken var i princip klar. Stora belopp omsattes till 1,01 och jag gick in rejält för en gångs skull. Kostar ju inget i det läget. Det är lätt att följa den häpnadsväckande oddsutvecklingen i den senare delen av diagrammet ovan. Vi 12-11 var det "klart" igen och kinesen gjorde segertecknet. Nya odds på 1,01 men Swail kom tillbaka igen till 12-12! Jag var 20 k grön på Liang inför sista framet och 60 k på Swail. Nog var det rätt tänkt med tanke på kinesens eländiga tillstånd psykologiskt sätt men irländaren missade också "sin matchboll". Jag var inte tillräckligt snabb för att bättra på mina 20 k på Liang.
  I sådana här snookermatcher svänger oddsen faktiskt snabbare än vad de gör i ett avgörande tiebreak med matchbollar i tennis. I tennisen behövs 2 bollar för att helt ändra tågordningen men i snooker kommer paniken och omsvängningen direkt i vissa lägen som mellan Swail-Liang!Och likviditeten på en sådan här match är lika god som någonsin en normal tennisupgörelse.

  Och nu drar kvartsfinalerna igång och vi kan räkna med intressanta matcher, speciellt vad gäller Carter-Ebdon och Hendry-Day. Särskilt Ebdon förtjänar en tung insats med uppgröning vid första bästa tillfälle! Dagens chans är vinst för Perry mot Maguire! Det är en 5-oddsare som är klart värd 20 % av en maxinsats!

  4 kommentarer:

  Peter sa...

  Hej Mr.Mekong
  En sak som jag förundras över är - vem spelar till oddset 1.01?
  Riskera exempelvis 10K för att vinna 100kr.
  Missade Swail - Liang men har tagit en del andra fina skalper på 1.01.

  MR MEKONG! sa...

  Man kan undra, särskilt över de stora beloppen som oftast spelas på detta belopp! Ibland kan oddsen motiveras, ibland inte! Kan vara kompensationsspel från storspelare!

  Peter sa...

  Hej igen Mr.Mekong
  Har hört att dom stora spelbolagen andvänder sig av Betfair för att görna upp sig själva eller minska förluster.
  Något du vet något om?

  MR MEKONG! sa...

  Det är sant! Dom använder Betfair för sin egen oddsättning och för att gardera sig om det blir stora och ensidiga insatser på ett objekt!