Mekongs Twitter!

Twitter Updates

    Följ Mekong på Twitter
    Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

    02 oktober 2007

    Här är vi alla vänner.


    Det är sällan folk skickar blommor till en i det här jobbet trots att man ofta förtjänar det! Istället dimper det in ett och annat brev där det gnälls, ifrågasätts, ställs krav osv. "Hur i h.....e kunde du veta att Benneteau skulle vinna över Mathieu till 3,45 i odds....". "Jag är mållös, du påstod härom dan att.....". " Skulle du vilja skicka mig ett utdrag av alla dina lagda spel hos betfair. Det skulle......".
    Det är faktiskt tillåtet att ställa frågor och kommenetra direkt på bloggen. Hur ligger det då till? Jo, jag sätter mig bekvämt till rätta, försjunker i ett lätt meditativt tillstånd och låter mina gyllene och profetiska tankar spana in i framtiden, tennismatchernas framtid!
    Skämt åsido! Det finns folk med miljonlöner som sitter och försöker "spå" hur aktien i ett visst bolag ska utvecklas. Vad tittar dom på? Hur har företaget gått historiskt? Hur går det just nu? Hur ser den närmaste framtiden ut? Hur ser sektorn ut för bolaget och hur utvecklas deras branch i allmänhet? Finns det några kända problem och hur ser långsiktiga och kortsiktiga trender ut? Hur ser den allmänna börsutvecklingen ut och hur utvecklas konjunkturen både lokalt och globalt? Det finns hur mycket som helst som ska vägas ihop och sen ska slutsatser dras och rekommendationer utfärdas!
    Likheten med en tennisspelare är uppenbar! Hur har det gått sista tiden? Hur ser långsiktiga och kortsiktiga trender ut? Hur brukar det gå på det här undelaget och mot just den här motståndaren? Finns det problem med skador eller annat? Hur viktig är den här turneringen och den här matchen? Är spelaren en "trixig typ", tex mygel, humörsvängningar och andra personliga egenskaper Det finns mycket mer.
    Det kallas matematiskt sett för multivariat analys när man försöker analysera ett antal parmetrar, (som här beror på "slumpen") för att se hur dessa påverkar ett skeende. Man får fram en siffra för varje parameter och den stora svårigheten är då hur dessa ska viktas mot varandra. Det är självklart så att spelarens resultat sista månaden är viktigare än hur det gick månaden före osv.
    Jag gör helt enkelt en grov analys av dagens matcher och får fram några som är värda att titta på mera i detalj. Dessa kör jag genom dataapparaten och kommer fram till något som sen helt enkelt blir föremål för min personliga bedömning. Det avgörande beslutet som nu ska tas om vem som troligen vinner en match är ingen absolut vetenskap. Det är nu när allt ska vägas samman som erfarenhet av tennis och allt annat som här spelar in kommer till nytta.
    Det viktigaste är att analysera spelen efteråt, speciellt förlusterna, för att förbättra analysmetoderna. Säg att jag satsade tex på en 3-oddsare som förlorade men matchen var jämn. Alltså var spelet rätt! Eller tvärtom! Han blev bortsopad från banan och borde stått i 6 för matchen. Som sagt! "Analysera mera" som Robert de Niro sa i komedin mot Billy Cristal! Det är det svåraste som finns att analysera fel och brister hos sig själv, speciellt när det handlar om spel men man måste lägga ner mycket tid på det i den här branchen.

    Inga kommentarer: