Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  28 juli 2014

  Favorit i repris.

  Att vinna mer än man förlorar på oddsbörsen är inte lätt. Behärskar man långsiktigt denna besvärliga konst kan man kalla sig för handlare, investerare eller trader som det kanske mera populärt betecknas. En framgångsrik trader lyckas med att hitta felaktigt satta odds på marknaden fler gånger än han misslyckas med detsamma. Han utnyttjar överdrivna oddsrörelser som avviker från något slags "vettigt medelvärde" som vid exempelvis ett break i en tennismatch eller bara typ chans till ett break.
  En framgångsrik trader har den disciplin som krävs för att ta hem säkra vinster när de så kallade chanserna att "gröna ut sig" uppkommer. Han har även stora kunskaper och erfarenhet av den marknad han agerar på. Av alla som ägnar sig åt sportspel i någon form kan mindre än 1 % kategoriseras som traders. Jag kan väl ytterligare en gång räkna upp de budord som är nödvändiga men ej tillräckliga villkor för framgångsrik handel på sportspel.

  ....

  1. Du skola frukta och älska slumpen över allting och analysera dess väsen noga!
  2. Du skola respektera oddsen såsom de respektera dig!
  3. Du skola behärska kalkyl av odds i all hast!
  4. Du skola koncentrera din handel till de områden du behärska!
  5. Du skola söka kunskap i både himmel och helvete!
  6. Du skola inga distraktioner hava vid sidan av din handel!
  7. Du skola avhålla dig från handel när ödet så påkalla!
  8. Du skola i skrift bokföra allting noga!
  9. Du skola ha bra penningdisciplin!
  10.Du skola veta varför du förlora eller vinna!

  .....

  Motsatsen till en trader på sportbörsen är en så kallad spelare eller gambler, en looser helt enkelt. Han satsar pengar och hoppas på de bästa. Ägnar sig gärna åt spel på hästar, stryktips eller till och med oddset på SS. Givetvis mycket vanlig figur även på sportbörser typ Betfair. Nätpoker får inte heller glömmas bort här. Mer än 99 % av alla som ägnar sig åt sportspel i någon form tillhör den här kategorin. Tillfälliga vinster av betydande karaktär stiger ofta gamblern åt huvudet och ger honom den mycket farliga och bedrägliga känslan av att vara en trader, en ostoppbar vinnare.
  Följande 7 dödssynder är en trader mycket medveten om. Icke så en spelare!

  ......

  1. Att nyttja alkoholhaltiga drycker!
  2. Att höja insatser efter förluster!
  3. Att var girig!
  4. Att vara högmodig!
  5. Att vara lättjefull!
  6. Att vara vred!
  7. Att lita  slumpen och hoppas på det bästa!

  1 kommentar:

  Peter Eriksson sa...

  Kul att läsa dina texter och bliva påmind om regler för lyckad handel. Har du någon utbildning sportspel nu tex tennistrading som du är bra på, blev även imponerad över att du spela in ca 10000:- på en månad med bra riskkontroll/Peter