Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  21 september 2009

  En enkel siffra som förskräcker!

  Om man efter första kvartalet 2009 dividerar det totala skuldberget i USA, offentlig såväl som privat, med BNP under 1 år så hamnar summan på 375,5 % av BNP. Det är en katastrofal siffra. Studerar man kurvan här bredvid så nådde man den förra toppnoteringen under 30-talet, 265 %. Den kommande toppen är inte etablerad ännu. Kurvan har skrämmande nog stigit sedan början på 50-talet.

  Enbart av rent matematiska skäl går det att sluta sig till att det kommer att sluta illa. Dessutom kräver alla politiker och ekonomer av rang att räddningen ligger i att öka kreditgivningen ytterligare, alltså hissa upp skuldsättningen på en ytterligare djävulsk nivå.

  Centralbanker och bankirer producerar pengar ur tomma intet som göder detta och andra skuldberg och detta lär fortgå till nästa stora finansiella ras, eller snarare en fortsättning på det redan påbörjade ras som drabbat världsekonomin. Då kommer inga låtsaspengar längre att "rädda oss". Vi lever alla i en stor Ponzi-ekonomi och ett sådant upplägg kollapsar förr eller senare. Början till kollapsen har vi redan sett men icke ännu slutet!

  En sevärd video kommer här!


  Inga kommentarer: