Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  18 maj 2009

  Dödens affärer.

  Även i svenska medier har det rapporterats om ett antal containrar som hittats i havet utanför Bangkok, och som förmodas innehålla mänskliga kvarlevor. Hade ett sådant fynd gjorts i Sverige vore det en förssidesnyhet i månader framöver. Så icke i Thailand. Reprenstanter för militärdiktaturen reser istället diverse invändningar av teknisk natur.

  • Man oroar sig för kostnaderna för statskassan.
  • Man oroar sig för att den marina miljön skulle ta skada vid en eventuell bärgning!
  Pinsamma undanflykter! Många misstänker redan att man hittat offren för ett massmord på studenter som begicks under det misslyckade kuppförsöket 1992. Dessa dagar går under benämningen "Svarta Maj" och jag var faktiskt i stan den gången om ej icke i närheten av några ruskigheter.
  .....
  När vi ändå är inne på området dödens affärer så har 2 mycket grova svenska brottslingar gripits i Pattaya. Förbrytarna heter Karl Erik Berglund, 60 och Lars Anders Elleman, 65. Jag besudlar inte bloggen med bilder på de misstänkta förövarna men klicka gärna på länken! Mitt förslag till straff vid fällande dom är att låsa in dom i en container för avstjälpning i havet, och se då till att det är mycket djupt på platsen! Vi kan ju skicka dit fler av samma sort så inget utrymme i containern går förlorat!
  ......
  Även i Burma sysslar man med dödens affärer men där handlar det tyvärr om storskalig sådan på en nivå som är svår att begripa för oss vanliga döda! Mördarnas farligaste fiende, Aung San Suu Kyi, ställs idag inför rätta för brott påhittade i brottslingars hjärnor!
  ....
  Det finns fler ruskiga händelser att rapportera om, och då på ett mera personligt plan! En släkting till min fru blev sparkad och trampad på igår kväll av en elefant som irriterade sig på något. Han räddades i sista stund när besten skule spetsa honom på betarna men blev ändå svårt skadad. 3 barn som red på elefanten ramlade av och och fördes medvetslösa till sjukhus. Förmodligen kommer det att sluta illa för en eller flera av de skadade även om rapporterna så här långt är knapphändiga!

  Inga kommentarer: