Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  13 mars 2009

  Idag är det fredag den trettonde.


  • Är det någon som tror att man kan rädda åsnan genom att lasta på några lådor till? Byt ut åsnan mot USA och åsnans last mot den totala offentliga och privata skuldbördan i landet så vill nästan alla rädda åsnan genom att tynga ner den ytterligare. Och de värsta åsneplågarna är Obama och kongressen! Även i Europa är det gott om politiker som gärna tynger ner åsnan och låter piskrappen vina över dess rygg. Gordon Brown och Mona Sahlin är någa av de värsta i högen. Angela Merkel och Anders Borg är exempel på motsatsen. Fast åsnans väl och ve saknar alltid intresse när valdagar närmar sig!
  • Fredagen den 18 mars 1314, alltså för 695 år och 5 dagar sedan blev Jacques de Molay förd till Île de la Cité i Seine, Paris, där han brändes på bål. Han var tempelherreordens siste stormästare. Orden drev under flera hundra år en mycket framgångrik bankrörelse, faktiskt den första av multinationell sort. Tempelherrarnas ackumerade rikedomar blev givetvis så småningom deras död när en girig kung ville lösa sina skuldproblem. Därav följde den sorgliga händelsen på bålet. Märkligt nog har ingen senare bank lyckats upprepa riddarnas bragd att starta lönsam bankrörelse och sedan driva den under så lång tid. I modern tid brukar bankerna överleva några årtionden utan att behöva räddas av utomstående. Imorgon berättar jag historien om varför dagens banker är bräckliga korthus utan beständigt värde och varför dagens eländiga situation är slutet på en era!
  • Dagens tennis! Blunda nu lille Reepalu i Malmö! Om du försökt stoppa tennisen i Indian Wells, Kalifornien, hade du nog blivit utsatt för stenkastning själv eller ännu värre! Bartoli (1,51) - Peer (2,9). Jag tror faktiskt israeliskan har vissa möjligheter i denna match och tycker därför oddset är för lågt. Bartoli är alltid en hopplös människa att analysera och ofta i mitt tycke lite väl mycket favorit på marknaden! Det är därför man måste vara med och handla live på hennes matcher. Vad som helst kan hända! Det gäller i och för sig all damtennis! A Bondarenko (1,9) - Vaidisova (2,1). Det var länge sen Vaidisova var topp 10. Hon har inte varit sig själv sedan 11 år äldre Radek Stepanek lade vantarna på henne. Nu tränar hon ordenligt igen och verkar försöka lämna de värsta svärmerierna bakom sig. I först omgångn slog hon ganska komfortabelt Michaella Krajicek med 6-3, 6-4. Idag blir det värre motstånd och jag tror inte den gamla formen är på gång än på länge! Pengarna på ukrainskan helt enkelt. Läge för bra livehandel!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Tjena Mekong!

  Tack för dina trevliga tennisanalyser. Jag går nog också in lite mot Vaidisova, inte från start men vid rätt läge. Försöker få in en 1.16 bokning på Haas mot Oscar annars, tror det kan bli tajt, även om man väl inte vågar hoppas å att han ska göra som Montanes mot Serra igår.

  Förresten, snubben heter fortfarande inte Ingmar i förnamn. Det finns bara en Ingmar, Ingo.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Oscars matcher är alltid intressanta! Ursäkta om jag förolämpat Ingo! Jag ska genast korrigera!