Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  21 februari 2009

  Låt hoppet fara eller lyssna på Rick!

  Paul Volcker är en av president Obamas främsta ekonomiska rådgivare. Han är före detta chef för Federal Reserve och är känd för att ha knäckt den allvarliga amerikanska inflationen på 70-talet. Han har uttalat sig om ekonomin i världen på ett mycket oroande sätt.
  "Jag kan inte minnas någon period, inte ens den stora depressionen under 30-talet, när den globala ekonomin försämrades så snabbt som den gör nu"!
  Paul Volcker fördömer givetvis bankirerna som drivit fram den här utvecklingen! Även oansvarig överkonsumtion på kredit i USA har skapat katastrofala obalanser i världsekonomin.
  George Soros, välkänd investerare minst sagt, har också uttalat sig om sakernas tillstånd! Han ser ännu ingen botten för den världsomfattande finansiella kollapsen! Han säger också att den globala turbulensen är värre än under den stora depressionen på 30-talet. Han tycker hela situationen påminner om när Sovjetunionen kollapsade. Kan det möjligen vara hela det amerikanska imperiets eventuella förstående fall som han oroar sig för? Klart skräckinjagande vision i så fall!
  Själv har jag ofta här på bloggen skrivit om hur inkompetena politiker förvärrar den kris som inkompetenta och kriminella bankirer orsakat. Man angriper så att säga inte roten till allt ont utan slösar bort andra männsikors pengar på ingenting, eller ännu värre håller bankirerna skadelösa. När den stora krisen förvärras framöver och planetens regeringar verkligen behöver pengar så är dessa redan förbrukade. Man kommer att få slå till budgetbromsar i de sämsta av lägen och då kanske de ruskiga framtidsutsikter jag skrev om igår inte längre framstår som orealistiska. Då kommer samtidigt det värsta av allt att inträffa, alltså det förhållandet att medborgarnas förtroende för politikerna eroderar. Vad tänker man säga till alla de arga och arbetslösa människor som köar till soppköken och som hela tiden fått höra att alla pengarna till bankirerna var för deras skull? Fråga islänningarna förresten för de är redan där? Politikens misslyckande blir inte roligt för någon av oss någonstans. Ingen vet vad som kommer istället!
  Kanske är en vändning på gång! På CNBC har en finansreporter, Rick Santelli, uppnått rena rockstjärnestatusen de senaste dagarna genom att kritisera den politik som förvärrar krisen. Han har i hårda ordalag angripit obamaregeringens slösaktiga och oansvariga budgetpolitik, särskilt då det enorma och idiotiska stimulanspaketet, och nu senast det gigantiska stödpaketet till misslyckade bostadsköpare! Gensvaret har varit enormt! I den amerikanska folksjälen finns en stark motvilja mot att belöna oansvarigt beteende på skötsamma och hårt arbetande skattebetalares bekostnad. Här kan man kanske notera att det är tvärtom vad gäller den svenska folksjälen!
  Det har nu gått så långt att Obama själv genom en medarbetare fördömt denne reporter. Bara det att en regering ger sig på det fria ordets representant är i sig själv oroväckande! Detta kommer ytterligare att öka Rick Santellis hjältestatus bland amerikanska medborgare, och förhoppningsvis sprider sig hans budskap till Europa!
  ....
  När jag sitter och skriver det här inlägget sitter jag och lyssnar på Cornelis Vreeswijk. Några av hans berömda verser kan med viss omskrivning moderniseras.
  ....
  ....
  ....
  .....
  ....

  6 kommentarer:

  Josef Boberg sa...

  Bra tänkt/skrivet ovan !

  BOKTIPS... :idea:

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag ska kolla!

  coffeeSeed sa...

  hi im from indonesia wanna give u smile and hope u get all the best in ur life..

  visit 5setia'o9
  www.5setia.blogspot.com

  link exchange pliss

  MEKONGS BLOGG sa...

  Same to you! I will check out your blog!

  Nicholas sa...

  Hej Mekong,

  Om du inte redan har läst den så tror jag boken Collapse - How societies choose to fail or survive av Jared Diamond.

  Riktigt bra. Det är som du säger att nu ser vi det US håller på att faller ihop som ett korthus. Även om dom inte kommer gå under kommer det att bli andra aktörer som kommer leda utvecklingen framåt. Det tragiska är att vi i Sverige kommer även falla ihop. Inget land i västvärlden kommer undan.

  Det kommer nya hungrigare och smartare människor/länder. Bara att titta på historien. Det finns inte en enda stormakt eller imperium som har överlevt. Och det har funnit hur många som helst.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag ska kolla den boken! Låter intressant!