Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  19 januari 2009

  Brännpunkt bankirer.

  Idag beslutade Storbritannien och Danmark om nya fantasibelopp till bankirer i form av olika garantier och stöd. Det var förresten Gordon Brown som redan i december utropade sig till världens räddare. Redan några veckor senare pungslår bankirerna honom på nya penningsummor vars storlek är svår att egentligen föreställa sig. Banker faller som käglor varje dag och snart är det dags för Sverige. Tyvärr kommer även vår regering att ösa pengar över bankirena och förstöra vår ekonomi för åratal framöver. (Fråga gärna en islänning hur kul det är att rädda banker)! Och med pengar som tillhör skattebetalarna, som bara kommer att få arbetslöshet och soppkök för besväret! SEB:s kvinnliga VD, Annika Falkengren, lär komma att få 23 000 kronor om dagen, (enligt en uppskattnig jag såg idag), för sin prestation att förmodligen sänka banken och Baltikum, och det som pension från 60 års ålder.
  Jag säger precis som min favoritguru, Marc Faber, sa på CNBC idag. "De här senaste räddningspaketen kommer inte heller att lyckas. Det är bortslösade pengar på misslyckade företag som i själva verket förtjänar att gå i konkurs".
  Han har helt rätt! Det är givetvis naivt att tro att samma människor, som är ansvariga för hela den här fruktansvärda depressionen i vardande, ska kunna rädda oss från densamma. "Bort med det gamla, in med det nya", vore en lämpligare devis inför framtiden. Det är moralisk bankrutt att skicka ner andras pengar i bankirernas svarta hål. Det är ganska självklart, enlig min mening, att om bankirer alltid får frisedel för allt elände de ställer till med, de får till och med ett berg av guld öst över sig som belöning, så kommer de aldrig att lära sig någonting och det blir likadant igen i framtiden.
  Swedbanks usla aktiekurs nådde en ny bottennivå idag på 32,20. Det är över 30 % under nyemissionskursen för några veckor sedan. Skrämmande! Tyvärr kommer den kommande kraschen inte bara att drabba banken själv utan hela länder i Baltikum är nära kollaps tack vare oansavarig och mycket riskfylld utlåning de senaste åren. Carnegie fick sitt banktillstånd indraget på grund av det skälet och det borde även Swedbank och SEB få om det finns någon sorts likhet inför lagen.
  Spanien fick sitt kreditbetyg sänkt idag. Förra veckan drabbade detta dystra öde Grekland. Portugal och Irland lär följa efter snart! Spanien och alla dessa länder har usla statsfinanser och skenande budgetunderskott. Den här utvecklingen med växande obalanser och turbulens inom valutasamarbetet hotar eurons stabilitet och själva existens och kanske även hela EU framöver. Bankirerna har sannerligen satt eld på vår planet. Förr i tiden hade de nog själva fått bestiga bålet! Och det välförtjänt!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Mekong, vad har du för odds på att jorden ska gå under innan 2010?

  Anonym sa...

  Hej Mekong
  Har några för dig enkla frågor hoppas jag.
  Om man köper ett certifikat på guld hur är det med det underligande värdet i tex Bank of scotland för lorar man om banken går i konkurs?
  Finns det några andra sätt att handla guld utan att behöva ha så stor koll på sinna investeringar?

  Odds på när jorden går under vill inte ha detta.