Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  03 december 2008

  Om försöken att halshugga demokratin i Thailand.


  Den så kallade konstitutionsdomstolen i Thailand avsatte åter en demokratiskt vald regering igår. Ett hyckleri utan dess like att med den så kallade lagbokens hjälp försöka halshugga denna redan hotade demokrati. Vore lämpligare om domstolen lade tid på att utreda om den senaste militärkuppen var förenlig med konstitutionen eller om ockupation av flygplatser är det. Nu kommer kungens födelsedag att lugna ner känslorna men så småningom lär kriget mellan gula och röda forttsätta.

  Detta är bilder från när man sista gången använde halshuggning som avrättningsmetod i Thailand. Han hette Boonpeng Heep Lek och straffet verkställdes den 19 augusti 1919. Jag beskrev i måndags hur det gick till vid avrättning av kungligheter i detta land. Det är även av intresse hur själva ceremonin runt en halshuggning gick till.
  1. En utfärdad dödsdom medelst svärd godkändes alltid av kungen.
  2. Före själva avrättningen straffades fången med 3 x 30 piskslag.
  3. Fången serverades sista måltiden.
  4. På avrättningsplatsen placerades fången i sittande ställning med bägge benen rakt framför sig och bands fast i en påle som på bilden ovan. Ibland var händerna fria så fången kunde ha en rituell blombukett som på den riktiga bilden ovan.
  5. Fångens öron och mun fylldes med lera.
  6. En av bödlarna utförde en rituell dans med sitt svärd framför fången. När fången ansågs lugn till sinnes högg den andre bödeln av huvudet från en mer diskret position.
  7. Efter avrättningen höggs bägge fötter av för att kunna befria fången från fotbojorna.
  8. Hela kroppen höggs i bitar och serverades åt gamar och kråkor.
  9. Huvudet placerades på en påle för allmän beskådan!
  Om man har vägarna förbi Bangkok rekommenderar jag starkt ett besök på fängelsemuseet. Det är få turister som hittar dit! Inget för kräsmagade besökare!

  Inga kommentarer: