Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  10 juli 2008

  Dagens funderingar och andra spekulationer.


  Satellitbild som jag tagit själv (Google Earth) av tennisbanor i Båstad! Jag kommer att vara på plats idag torsdag och på lördag för att avnjuta några matcher!

  11:49
  "Kraschen närmar sig - men ingen panik än"! Det börjar bli tuffa rubriker även på Dagens Industri. Tidningen ligger många månader efter mr Mekongs Blogg (läge för skratt)!
  Finanskrisen rullar vidare både i USA och Europa! Swedbank är den första banken här i Sverige som verkar få krisstämpel. SEB lär snart följa efter. En av landets mer ökända aktiespekulanter, Crister Gardell, har säkert problem. Han sa häromdagen att börsen inte fungerar, "börsen är stökig och fungerar inte efter fundamenta i sådana här perioder"! Vilket trams! Det är självklart så att vid en viss tidpunkt har aktier alltid rätt värdering eftersom priset bestäms av tillgång och efterfrågan! Det gäller i realtid och inte historiskt sätt! Givetvis! Man kan ju aldrig i ett visst ögonblick värdera något mer eller mindre än vad marknaden är beredd att betala. I historiens ljus ser det annorlunda ut och historien börjar för några sekunder sedan. Det betyder helt enkelt att om Handelsbanken just i detta ögonblick värderas till 143 kronor per aktie så är det en riktig värdering ända till det kommer ett avslut som skiljer sig från 143 kronor! Lätt som en plätt om man tänker efter lite!
  12:30
  Det är tur att oddsen på tennisbörsen i motsats till aktierna på fondbörsen sällan värderas rätt. Det beror givetvis på att man försöker se in i framtiden och värdera ett tänkbart utfall som beror på vad som händer just nu och som har hänt under matchens gång! Tusentals människor fattar olika beslut hela tiden och hälften av dessa har alltid fel, ja ni fattar nog principen!
  Vad gäller Båstad satsar jag på vinst för Darcis mot Nieminen. Blir nog inte mycket livehandel om jag nu inte lyckas smyga i väg några insatser via mobilen!
  13:42
  Nieminen spelar förvånandsvärt bra här i Båstad! Lär bli en förlustmatch för min del även om bara 1 set är spelat så här långt. Annars är tennisen en bisak den här veckan här veckan i Båstad. Det handlar mest om annat.
  Söderling står i 1,25 mot Rochus. Jag tror svensken kommer att få problem även idag och tänker boka rejält!
  16:05
  Söderling vann första set med 6-3. Hög tid att boka mer till 1,06.
  19:37
  Äntligen hemma! Söderlings psyke höll normal standard idag vilket är ovanligt! Annars är Båstad sannerligen de rika gycklarnas tivoli! Otroligt om en och annan bryr sig om tennis! De flesta vill nog bara titta på varandra.

  1 kommentar:

  Anonym sa...

  Huvudet på spiken, Gardell har säkert bekymmer just nu och sällar sig till den skara som förbannar marknaden för att den inte är rationell. Då kan man lika gärna sura på hela mänskligheten, för hur rationella vi än vill se oss är det ju egenskaper som girighet, rädsla och flockbeteende som påtagligt bidrar till våra beslut och agerande.

  Antar att detta går att studera och utnyttja även på oddsbörserna.