Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  27 maj 2008

  Det regnar i alla fall inte på Mars


  Nu när tennisen regnar bort i Paris är det dags att vända blicken långt bortom himlen. Vår röda planet är på modet igen efter en lyckad landning. Ska bli intressant att följa jakten på utomjordiskt liv. Oddsen för gröna gubbar på Mars är klart lägre än att Tomas J ska besegra Davydenko i Paris.
  Det går ju faktiskt att turista i rymden via Ryssland numera. Tror jag ska boka en biljett men först gäller det att få in några häftiga miljonbokningar på 1,01-odds.
  Planeten Mars diameter: 6750 km,
  Planetens massa: 64.200.000.000.000.000.000.000.000 kg
  Medelavstånd från solen: 217 miljoner km,
  Dagens längd: 24,6 timmar
  Årets längd: 687 dagar
  Antal månar är två: Phobos och Deimos
  Medeltemperatur: -63 C
  Atmosfärens sammansättning: CO2 95,3% och N2 2,7%


  När vi ändå har vänt blicken ovanför tennisbanan kan jag inte låta bli att visa denna häftiga bild av ett utbrott från vår egen stjärna.
  ..........
  Söderling-Monaco.
  Blir nog en lämplig match att handla live på. Matchen kan gå hur som helst.
  Söderling vann med 3-0 vilket är ett klart styrkebesked.
  K Bondarenko-Safina.
  Safina ger 1,1 i odds vilket jag betraktar som hiskeligt lågt. Går att boka en hel del ganska billigt och hoppas på en 3-setare.
  Jag har nämnt det förr men marknaden verkar inte alltid fatta att det är 5-setsmatcher som gäller för herrarna. Oddsen svänger i många matcher omotiverat mycket och det är bara att utnyttja detta faktum till sin egen fördel.
  Vi kan ta Sela-Hanescu som exempel från ikväll. Oddsen var ganska jämna före matchen men redan efter ett break av Sela var oddsen nere och nosade på 1,4. Sela vann först set med 6-4 och oddset fortfarande kring 1,4. Klart läge för boknig vilket jag började göra redan efter första breaket då 1,4 var klart alldeles för lågt. Som sagt! Matcherna går till 5 set och det är långt kvar.

  Inga kommentarer: