Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  14 maj 2009

  Mekongs guldanalys.


  • Guldpriset har avancerat så smått under 2 veckor. Vi ligger just nu vid lunchtid kring 925 dollar.
  • Det finns ett så kallat tekniskt motstånd vid 932 dollar. Kan marknaden pressa sig igenom denna nivå över natten bör priset röra sig upp över 960 dollar och blir priset kvar på den nivån utan att drabbas av en reaktion bör 980 dollar vara inom räckhåll. Förmodligen kommer vi inte att nå årshögsta på 1006 dollar från 20 februari på kort sikt. Däremot lär priset på lång sikt bli mycket högre tack vara vårdslös finanspolitik i ledande ekonomier!
  • På nedsidan blir det säljsignaler på guld om priset rör sig genom 880-nivån och vidare ner mot 865 dollar. Då blir det lätt ett ras ner mot 840!

  6 kommentarer:

  John sa...

  Jag fattar ingenting av de här tekniska analyserna. Är det stora investerare som bestämmer sig för att köpa/sälja vid vissa nivåer och att man då kan akta sig för dom precis innan?

  Annars verkar det helt absurt. Att en värdering beror på ett visst värde, helt utan att övrig information spelar nån roll.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det handlar om trendanalys och ger bara sannolika indikationer om framtiden. En stigande trend drar till sig köpare och gör att priset stiger. Stigande priser drar även till sig säljare och det gör att priset stabiliserar sig på vissa nivåer, och tvärom i nedåtgående trender. Många handlare agerar även pga teknisk analys och förstärker dessa trender. Sen kan fundamentala händelser sopa bort alla analyser på en sekund.

  Anonym sa...

  Vad tror mekong om dagens match mellan Andy Roddick v Roger Federer

  Anonym sa...

  Läste för ett tag sen en analys om guldet , prognosen var ett pris på 1250-1300 nångång under 2011-2012.

  Peter

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag tänker boka Federer eftersom det är billigt. Lite väl lågt odds på F. Jag är gammal vän av F men det betyder inte att man kan lite på honom som förr. Roddick är i hyfsad form och kan han knipa ett set går det att gröna ut sig! Även tänkbart att boka 2-0 till 1,37 till ett "mindre" belopp!

  Lennart sa...

  Det finns lika många tekniska analyser som det finns utövare. De nivåerna som nämndes i inlägget t.ex. var helt nya för mig.

  Den mest trovärdige jag läser är Oraklet Göran Högberg som bl.a. skriver för Börstjänaren har rekat guldet från i oktober i fjol. Han är fortfarande positiv på sikt iom världsekonomin, men han ser gärna en dipp ner under 900 för att få förnyad kraft efter en tids seghet.