Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  23 maj 2009

  Lost Vegas och "Zimbabwe eller Japan".

  Nån kvick figur sa en gång att Las Vegas är stan som Gud hade byggt om han haft pengar! Under högkonjunkturen fanns det ingen stad i Amerika som blomstrade lika mycket. Tillväxten var högst i landet. Men efter finanskatastrofen är det ingen stad som fallit hårdare ner i avgrunden. Här följer en film om ruinerna efter detta syndens näste. Den handlar om arbetslösa glädjeflickor, övergivna kasinoprojekt och sjukhus som avvisar cancerpatienter.
  Annars har de senaste två dagarna varit mycket dramatiska på finansmarknaden. Kapitalflykten från USA och dollarn har antagit oroväckande proportioner. Panik kan inte uteslutas och veckan som kommer torde bli gastkramande om alltför många trycker på säljknappen samtidigt! USA:s totala skuldbörda uppgår nu till 370 % av BNP under 1 år. Under den förra depressionen under 30-talet var siffran aldrig över 270 %. Landet är fullständigt bankrutt och det börjar marknaden inse med förfärande klarsyn. Förmodligen är vi på väg in i den värsta krisen sen den industriella revolutionen inleddes på 1700-talet!
  Här följer lite underhållning! Den undre filmen givetvis!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Tror du det är en bra idé att köpa säljwarranter baserade på dollar? Vilken tror du är mest lönsam i sånt fall?
  Tack för en kanonblogg

  leninho sa...

  MINISHRT USD E har inbringat en del klirr senaste veckorna.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack för berömmet! Svårt att ge kortsiktiga råd men vi får nog mycket dramatik framöver! MINISHRT USD är inte dum men svenska kronan blir lätt skakig när annat skakar!

  Anonym sa...

  Har några tradingfunderingar till dagens tennis?